Debat: Vi skal sige fra over for dyrplageri

Gernrefoto: Pixabay
DEBAT: Måske du har set de forfærdelige billeder fra Mols Bjerge af frygteligt udmagrede kvæg. Køer og kalve, der stod i det rene mudder og kun var skind og ben. Dyr, der i månedsvis var blevet udsultet i deres alt for lille indhegning.

De var blevet så desperate efter føde, at de havde forsøgt at spise bark og giftige planter. Helt overlagt udsultning begået af Naturstyrelsen, fordi man på sørgelig vis tillader dyremishandling som følge af det såkaldte ’rewilding’.

Et naturromatisk projekt, hvor man stopper med at fodre dyrene, og senest har man ladet en hest løbet rundt med en forkert placeret GPS, der nærmest har skåret øret af den.

Helt overlagt dyrplageri begået af Naturstyrelsen. Jeg har konfronteret miljøministeren med det i folketingssalen, og min kamp mod ”rewilding” stopper ikke her.

Der er ingen faglighed bag, da man afgjorde det statslige dyrplageri. I 2020 blev det vedtaget, at der skal laves 15 naturnationalparker i Danmark – bl.a. med ’rewilding’ og elge i Gribskov.

Mette Thiesen, Nye Borgerlige. Foto: Presse.

Jeg mener ikke, at det på nogen måde er hensigtsmæssigt, når ’rewilding’ betyder frygteligt udmagrede dyr, og når det ifølge en professor er et eksperiment, der mangler evidens. Det skal stoppes.

Mette Thiesen
Mdl. Folketinget, Nordsjællands Storkreds, Nye Borgerlige

Leave a Reply