DEBAT: Vil ny bestyrelse ødelægge det frivillige arbejde i Frivilligcenter Græsted?

DEBAT: Det er med bestyrtelse, at vi læser referatet fra bestyrelses konstituerende møde, den 10. juni 2021 i Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted. Ifølge referatet var der punkter på dagsordenen, som det ville være en selvfølge, at den daglige leder deltog i, men som det fremgår af referatet var lederen ikke til stede ved mødet.

Ifølge medlemmer som deltog i generalforsamlingen blev lederen nægtet at deltage i mødet.

Det fremgår af referatet, at det er næstformanden der skal være ansvarlig for et projekt som omfatter personalepleje, arbejdsmiljø og arbejdsfordeling ud fra kompetencer, talenter og selvstændighed, efter vores opfattelse og mange års erfaring bør det være lederen der er ansvarlig for disse områder.

Vi har efterfølgende fået henvendelser fra flere frivillige som fortæller, at lederen er blevet mødt med anklager om dårlig ledelse fra den nye bestyrelse.

Vi har haft et tæt samarbejde med lederen i fem år, hvor vi har arbejdet som frivillige i FCG (Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted, red.), og vi har ikke på noget tidspunkt oplevet samarbejdsproblemer.

Vi er en flok frivillige som har lagt en del arbejde i FCG med eksempelvis IT-support, regnskab, administrativt arbejde, receptionist mv. Det kan derfor undre, at en nyvalgt bestyrelse, som noget af det første finder anledning til, at kritisere ledelsen efter en forholdsvis lang periode, hvor FCG ikke har kunnet fungere på fuld kraft på grund af Corona.

Lederen har i samme periode forestået flytningen fra Græsted Syd til Stationsvej på en forbilledlig måde, med alt det ekstraarbejde som en sådan flytning kræver.

Den nye bestyrelse har ikke på noget tidspunkt kontaktet eller interesseret sig for os der arbejder frivilligt. Man kunne få den tanke, at bestyrelsen overhovedet ikke er klar over, hvilken betydning det har, at ledelse og frivillige arbejder godt sammen.

Der er frivillige, som over for os tilkendegiver, at der er medlemmer af den nye bestyrelse som har iværksat en ”hetz” mod lederen.

Den holdning og tilgang til det frivillige arbejde som den nye bestyrelse udviser, er ikke foreneligt med vores værdier.

En bestyrelse skal udstikke rammerne for arbejdet, men skal ikke forestå den daglige ledelse, her bør der udvises respekt for lederens kompetencer.

Vi kan oplyse den nye bestyrelse, at der er frivillige, der har tilkendegivet, at de ikke ønsker at fortsætte deres arbejde i FCG, da bestyrelsen ikke anerkender og respekterer det arbejde lederen har gjort i samarbejde med de frivillige.

Kirsten B. Ambus
Frivillig i FCG
Steendysse-Åsen 9, Græsted

Kirsten Jacobsen
Frivillig i FCG
Rønnebærhaven 14, Helsinge

Leif Nørskov Madsen
Lokalformand for Diabetesforeningen og Frivillig i FCG
Toftemarken 38, Helsinge

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

Skriv en kommentar