Debatmøde: Naturen i Nordsjælland – hvad skal der ske med den?

GRIBSKOV: Lørdag den 25. september er beslutningstagere fra fire nordsjællandske kommuner sat i stævne i Helsingør Toldkammer til en større naturdebat om fremtidens natur i hele Nordsjælland. Mødet er åbent for alle – og borgere fra alle involverede kommuner inviteres til at stille spørgsmål og debattere med panelet.

Debatmødet er arrangeret af frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening i Fredensborg, Hillerød, Helsingør og Gribskov.

“Gruppen af frivillige vil gerne skabe mulighed for, at borgmestre og forvaltning får input med hjem fra borgere, der lever og bor i det grønne Nordsjælland, som presses fra alle sider”, lyder det i en udsendt pressemeddelelse.

– Naturen kender ingen grænser. Søer, skove og enge krydser kommunegrænserne – og ansvaret er vi fælles om. Klimaproblemer presser sig på. Og biodiversitetskrisen og den grønne omstilling kan vi heller ikke komme uden om. Så hvad skal der ske med fremtidens natur i Nordsjælland?, lyder spørgsmålet fra Niels Hald, som er en af de frivillige tovholdere bag debatmødet.

Jytte Abilstrøm som dirigerent
Skuespiller og entertainer Jytte Abildstrøm byder velkommen og introducerer dagens debat med sit natursyn.

Derpå gives ordet til panelet, der består af Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør, Dan Riise (V), Formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød, Lars Simonsen (B), Formand for Plan, Miljø og Klimaudvalget i Fredensborg Kommune og Anders Gerner Frost, borgmester i Gribskov (NytGribskov).

Tre temaer
Debattens omdrejningspunkt fordeler sig over tre temaer:

  • Hvordan vil de fire kommuner prioritere hensynet til naturen?
  • Hvordan vil kommunerne afhjælpe biodiversitets- og klimakrisen?
  • Vil kommunerne udbygge Det Grønne Danmarkskort, som Naturrådet foreslår?
    Borgerinddragelse

Ifølge Niels Hald er håbet, at politikerne – især i et valgår – i bedre grad inddrager borgerne, når byudvikling og sanering påvirker mennesker, natur og kulturarv tidligt i opstarten af beslutningsprocessen.

– Kommunerne skal fremover ikke alene have fokus på flere skatteborgere, men også have fokus på værdier, der kan styrke naturen og dermed klimaet og biodiversiteten i Nordsjælland, siger Niels Hald og fortsætter:

– Vi har en klar forventning om, at mødet kan resultere i et samarbejde lokalt, hvor hensynet til byudvikling og naturen går hånd i hånd på tværs af kommunegrænserne.

Sådan deltager du
Alle borgere kan deltage til det Naturpolitiske møde i Toldkammeret den 25. september fra 14-16.30 og stille spørgsmål til panelet.

STED: Helsingør Toldkammer, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør.
TID: lørdag den 25. september 14-16:30.
ENTRE: Gratis, alle velkomne. Der er plads til 120 personer og vil man sikre en plads, kan man tilmelde sig på e-mail til naturpaatvaers@gmail.com.

Toldkammeret serverer kaffe og kage.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

Skriv en kommentar