DEBATSVAR: Der ligger en meget omfattende opgave foran os

Trine Egetved (K). Foto: Presse.
DEBAT: Kære Jørgen Hasselkjær. Mange tak for dit åbne brev til mig. Jeg vil love dig en ting. Velfærdsudfordringerne i Gribskov er ikke noget, der løses med et fingerknips.

Og det bliver ikke sådan, at hvis jeg sidder i Borgmesterstolen den første januar 2022, at jeg lover dig og alle andre, at alt er fint den 1. maj sammen år.

LÆS JØRGEN HASSELKJÆRS SPØRGSMÅL HER

Åbent brev til Trine Egetved (C): Hvad vil du gøre med økonomien og hjemmeplejen?

Det er en meget omfattende opgave, der ligger foran os. I Det Konservative Folkeparti har vi gode folk i gang med at lægge en detaljeret plan for en genopretning af kommunen, hvis vi får magten til at kunne ændre noget efter næste valg. Mere af det samme gør ingen forskel.

Som Det Konservative Folkeparti har sagt i et stykke tid, så skal vi kigge dybt indad i organisationen og se på driften. Vi skal tage den meget store medarbejderudskiftning meget alvorlig og der skal sættes massivt ind overfor det store sygefravær, ved at få fundet løsninger på den mistrivsel, der tydeligvis er blandt en del af personalet. At have personale, der ikke trives, koster mange flere penge end man kan forestille sig. For det påvirker sygefravær og det påvirker ens effektivitet. Man kender det jo fra sig selv. Har man det ikke godt, så er der ikke samme kvalitet i det arbejde man udfører. Det er en helt normal menneskelig reaktion på stress og manglende trivsel.

Når der er styr på det, så vil der frigøres midler til bedre velfærd og højere service, men det skal ikke være en hemmelighed, at det tager tid.

Jeg mener, at borgerne skal sættes i centrum på en helt anden måde end det sker i dag. Der skal findes løsninger sammen med borgerne, så man er med i sin ”egen” sag og dermed også er med til at finde løsninger for ens eget liv. Lige nu trækkes alt for mange rundt i endeløse systemer og det skal i den grad udfordres.

Det Konservative Folkeparti ønsker et stærkt politisk fokus på genopretning af velfærdsområderne, og vi er klar til at arbejde sammen med alle partier, som har samme dagsorden og som er villige til at bruge tid på, at det kommer på plads. For at få en veldrevet kommune, så skal fundamentet på plads. Og det vil jeg gerne stå i spidsen for sammen med gode politiske kollegaer i et bredt samarbejde i Byrådet.

Og så vil jeg gerne takke dig for de pæne ord i forbindelse med mit initiativ omkring whistleblowerordning og min skepsis omkring forløbet med kommuneplanen.

Trine Egetved
Borgmesterkandidat
Det Konservative Folkeparti.

Leave a Reply