Denne uges nye film i Gilleleje Bio

Fra filmen 'Hvor Kragerne Vender'. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GILLELEJE: Biografen i Kulturhavnen byder igen på en omgang film, som kan nydes i læ fra sommerens varme. I denne uge er der blandt andet visning af det nye danske drama ”Hvor Kragerne Vender”.

Hvor Kragerne Vender – nyt dansk humoristisk familiedrama
”Hvor Kragerne Vender” er et skønt humoristisk familiedrama om, hvordan vi – uanset hvor meget vi prøver – ikke kan løbe fra vores fortid, og hvor vi kommer fra. I hovedrollen ses Rosalinde Mynster. Derudover medvirker bl.a. Bodil Jørgensen og Jens Jørn Spottag.

Laura har lagt afstand til sin familie og livet på landet for at slå sig ned i København og leve et kunstnerisk bohemeliv som forfatter. Da hun vender tilbage til sin hjemstavn for at deltage i sin brors bryllup, indser hun, at han er ved at gifte sig med hendes værste barndomsfjende, Catrine. Det går op for Laura, at Catrine har overtaget hendes plads i familien – en plads, Laura nu inderligt ønsker at få tilbage.

Halv pris for Filmklub Danmark medlemmer. Premiere 22.7.

Duften af Roser – fransk feelgood-film
Filmen ‘Duften af roser’ handler om Eve og hendes rosenfarm, der har været en af verdens mest hyldede skabere af nye roser. Nu ligger gården stille hen, og hendes livsværk er på grænsen til at gå enten bankerot eller blive opkøbt af områdets største gård. Men Eve er en stolt kvinde og nægter at give op. Hendes sekretær skaffer tre medarbejdere fra den lokale jobformidling. De skal alle i jobtræning og er derfor billig arbejdskraft. Til gengæld har de absolut ingen forstand på roser, så det ser sort ud for Eve. Men lige så stille opstår der en gensidig forståelse de fire personer imellem, af, at de har brug for hinanden for at lykkedes – som virksomhed og som mennesker. Og sammen lægger de en umulig plan, som skal redde gården fra konkurs.

Komedien er en klassisk feel good-film i stil med De urørlige, hvor modsætninger mødes i en verden af smukke roser og guddommelige dufte.

Mother – fra instruktøren af Parasite
Den sydkoreanske instruktør Bong Joon Ho slog igennem forrige år med en Oscar for Parasite. Nu er der dansk premiere på Mother fra 2009. I denne film leverer Bong Joon Ho et Hitchcock-agtigt plot som drivkraft i en forbløffende original historie om moderfølelser i al deres skræmmende kompleksitet og intensitet. Filmen handler om en mor, der vil gøre alt for sin lettere evnesvage, 27-årige søn Do-joon. En ung kvinde findes imidlertid myrdet i byen, hvorefter Do-joon kommer i ordensmagtens søgelys og efterfølgende bliver fængslet for drabet. Dette bliver starten på morens desperate forsøg på at få sin søn frikendt. Det er dog ikke nemt, eftersom myndighederne fastholder sønnens skyld.

Familiefilm om pige i Amazon-junglen
I animationsfilmen ”Ainbo – Amazonas’ vogter” møder vi pigen Ainbo, der bor dybt inde i Amazon-junglen. Da Ainbo opdager, at hendes by bliver truet, går det ligeledes op for den unge jæger, at der findes andre mennesker end hendes eget folk. Med hjælp fra de to totemdyr, bæltedyret Drillo og tapiren Vaca, er Ainbo fast besluttet på at redde sit land og hendes folk, før det er for sent.

Familiefilmen tager publikum ind i en verden af eventyr, mens den fortæller en historie om at finde sin vej i livet, venskab og miljø. Vises med dansk tale. Premiere 22.7.

Leave a Reply