19.9 C
Helsinge
onsdag, 12. august 2020
Tel: 26343136

Få dit arrangement i vores kulturkalender: Læs mere nederst på siden.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Guidet tur i Gilleleje

3. august @ 15:00 - 16:00

75KR
Gilleleje er en gammel by med en spændende historie, som flere gange har haft betydning for danmarkshistorien. Det kan man høre meget mere om på de to ugentlige byvandringer, arrangeret af Gilleleje Museumsforening.

Tag med på en hyggelig byvanding i og omkring Gilleleje. Turene finder sted mandage og torsdage klokken 15 hele sommeren og koster 75,- at deltage i. Sidste gang i år er torsdag den 17. august.

Turen vil gøre dig klogere på området, som har en lang og interessant historie. Første gang man for eksempel hører om Gilleleje er i det herrens år 1536, hvor byen hjalp Kong Christian III i borgerkrigen, der førte til at Danmark blev protestantisk.

“Man ved ikke, hvad hvad gillelejerne gjorde, men kongen holdt siden hånden over byen. Kongen accepterede for eksempel at man drev ulovlig handel, byggede en ulovlig kirke og ansatte en præst”, lyder det fra Gilleleje og Omegns Museumsforening i en udsendt pressemeddelelse.

Dengang bestod byen af 300-500 bysboere – alt efter fiskesæsonen. På samme tid boede et sted mellem 5- og 10.000 i København.

En havn for sørøvere
Senere, cirka 100 år efter kongens borgerkrig, havde sandflugt, sygdom og krig næsten udslettet Gilleleje.

“I 1810 boede der omkring 200 i byen, mens der samtidigt befandt sig 200 sørøvere i åbne både på stranden. Det var under englandskrigene og det er nok ikke underligt at de engelske krigsskibe skød til måls efter kirken”, forklarer Museumsforeningen.

Småbyen har siden haft vokseværk, og kort før 1900-tallet begyndte turister fra store dele af Europa at tage på kur i det nybyggede hotel. Byen gik på et par årtier fra 200 til 1600 indbyggere.

“Siden oktober 1943 har byen været kendt i store dele af verden fordi man sejlede de danske jøder til Sverige, da nazi-Tyskland ville sende dem til koncentrationslejre. Den begivenhed havde stor betydning for at Danmark endte i den frie vestlige verden efter Anden Verdenskrig”, forklarer foreningen.

Turen er på lidt under en kilometer og slutter med rundvisning i Gilleleje Museums Skibshaller (entre inkluderet) – varighed i alt ca. halvanden time.

Vil du gerne se de interessante steder, så gælder det om at melde sig til.

Byturene begynder ved ankeret på Havnevej i Gilleleje og koster 75 kroner for alle over 18. Der kan betales kontant.

TID: Mandag og torsdag kl. 15.
STED: Turen starter ved ankeret, Havnevej, Gilleleje.
ENTRE: 75,- betales kontant eller via mobilepay ved ankomst.

Detaljer

Dato:
3. august
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Pris:
75KR
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Havnevej
Havnevej
Gilleleje,
+ Google Maps

Har du en begivenhed med gratis entre, som du gerne vil have tilført kalenderen, så er det ganske gratis!

Send os en mail med detaljer om dit arrangement, kontaktoplysninger og gerne et pressefoto og så sørger vi for, at det kommer i kalenderen: Kontakt redaktionen.

Tager du entre for dit arrangement, så koster det blot 195 kroner at komme i kalenderen, hvilket også inkluderer en redaktionel foromtale som vi deler med vores mange følgere på Facebook.

Vil du vide mere, så kontakt redaktionen.

Fortjener dit arrangement mere opmærksomhed?
Et annonce-banner på Netavisen Gribskov kommer ud til mange tusinde borgere i kommunen. Det kan derfor ofte nemt betale sig, og vi tilbyder banner-reklamer i forskellige formater til fornuftige priser. Vi designer også grafik til særligt nedsatte priser, hvis du ønsker at slippe for bøvlet.

Vores priser starter på 295 kroner for en hel uges annoncering med et banner i visitkortstørrelse – Til så lave priser bliver det hurtigt dumt at lade være.

Læs mere om vores andre annonceringsmuligheder her: Annoncering på Netavisen Gribskov.

Netavisen Gribskov er kommunens mest aktive netavis med mere end 30.000 besøgende om ugen.