DF kræver skriv på arabisk taget ned: Vi lefler for indvandrerne

Foto: Privat.

GRIBSKOV: Dansk Folkeparti kræver nu en besked på arabisk opsat i kommunens jobcenter taget ned. Det er at lefle for flygtninge og indvandrere, lyder det fra et af partiets byrådsmedlemmer.


“Et skrækkeligt syn er, hvad man møder, så snart man træder ind på Jobcenteret i Gribskov kommune. Et a4 papir afslører, at noget er helt galt.”

Beskeden på arabisk er så vidt vi kan se en oversættelse af denne her orientering.

Sådan indleder byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Brian Lyck Jørgensen, et debatindlæg sendt til Netavisen Gribskov. I debatindlægget, som du kan læses i sin fulde længde nederst i artiklen, kræver Brian Lyck, at beskeden på arabisk tages ned fra jobcenterets væg. Det gælder også for andre skriv på arabisk og bør omfatte alle kommunens bygninger.

“Hvis man opholder sig i Danmark, så må man lære sproget, samt at kunne læse Dansk. Hvis ikke det er tilfældet må vedkommende sørge for en bisidder eller en tolk (for egen regning) som forstår, hvad der bliver sagt eller skrevet”, skriver han i indlægget.

Beskeden på arabisk indeholder blandt andet en orientering om centerets åbningstider, kontaktoplysninger og hjemmeside.

DF: Hvad bliver det næste?
Til netavisen forklarer Brian Lyck Jørgensen, at kravet om at nedrive sedlen nok kan synes smålig, men at det har en større årsag.

Hej Brian. Hvorfor bør beskeden hives ned?

– Som man kan læse på den danske version, kan man få hjælp via et telefonnummer, og det mener jeg er rigeligt. Der behøves ikke være et længere skriv på arabisk. Når man er her i Danmark, må det være det sprog, man bruger. Og det skulle være mærkeligt, hvis ikke de har en ven eller nogen i familien som kan hjælpe med at oversætte det.

Brian Lyck Jørgensen. Foto: David Abildgaard.

Kan det ikke synes urimeligt at skulle tage sine venner og familie ned i jobcenteret?

– Det synes jeg ikke. Der er mange, som har venner med til andre problemer i jobcenteret.

Nogle vil nok mene, at det her er at gå i små sko.

– Det kan man godt sige; at det er en lille ting. Men små ting kan hurtigt sprede sig, og hvad bliver så det næste? Skal supermarkederne til at informere på arabisk? Det virker som lidt af et skråplan at komme ud på. Det gælder om at prøve at stoppe det, inden det løber løbsk, for det er sådan nogle ting, der gør folk vrede.

Hvad mener du med vrede?

– Jeg mener, hvorfor skal man begynde at lefle for denne her befolkningsgruppe? Skal vi så også til at have en oversætter til alle byrådsmøderne? Hvad bliver det næste?

Er det et officielt krav, som I stiller over for jobcenteret; at de skal nedtage sedlen?

– Det her skal ses som opfordring, og jeg vil tage kontakt til udvalgsformanden for området, Mikkel Andersen, og rejse det over for Morten Messerschmidt inden for de kommende par uger.

Hvorfor til Morten Messerschmidt?

– Han vil gerne finde svar på, om det er noget som foregår i andre jobcentre, og om det er noget som kommunerne selv sætter i værk.

Udvalgsformand: Vi har et ansvar
Frem for at vente på Dansk Folkepartis samtale med udvalgsformanden, har vi taget personlig kontakt til Mikkel Andersen fra Socialdemokratiet. Han ønsker dog endnu ikke at forholde sig til Dansk Folkepartis krav om at fjerne opslaget.

Mikkel Andersen (A), fmd. i udvalget Beskæftigelse og Unge. Foto: Presse.

Hej Mikkel. Dansk Folkeparti kræver et opslag på arabisk fjernet fra jobcentrets vægge. Er du enig?

– Et opslag? Jeg kender altså intet til det her, så jeg skal lige have lidt tid til at undersøge det først.

Dansk Folkeparti mener ellers, at det er at lefle for indvandrere og flygtninge. Hvad mener du sådan helt generelt om, at jobcentrene hænger beskeder op som orienterer på fremmede sprog?

– Der jo regler for de her ting, blandt andet, at vi skal tolke for flygtningene, og for mig handler det om, at vi på bedst mulig måde skal have flygtninge og indvandrere i job og uddannelse. Men jeg vil gerne vente med at udtale mig yderligere, før jeg kender til sagen.

Tak Mikkel. Så tales vi ved.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra jobcenterets ledelse inden udgivelse til, hvorvidt man påtænker at følge opfordringen fra Dansk Folkeparti.

DF: Seddel skal rives ned
Herunder følger debatindlægget fra Dansk Folkeparti i sin fulde længde:

DEBAT: Gribskov lefler for flygtninge og indvandrere

DEBAT: Et skrækkeligt syn, er hvad man møder så snart man træder ind på Jobcenteret i Gribskov kommune. Et a4 papir afslører at noget er helt galt.

Den arabiske besked er ophængt på en væg i jobcenteret og orienterer blandt andet om jobcenterets åbningstider og hjemmeside. Foto: Privat.

Jobcenteret lefler for flygtninge og indvandrere med et skriv på noget der ligner arabisk, hvad er meningen med dette?

Hvis man opholder sig i Danmark, så må man lære sproget, samt at kunne læse Dansk. Hvis ikke det er tilfældet må vedkommende sørge for en bisidder eller en tolk (for egen regning) som forstår, hvad der bliver sagt eller skrevet.

Hvor er rimeligheden i, at Jobcenter Gribskov skal lefle for denne befolkningsgruppe?

Jeg forventer, at det omtalte a4 papir bliver taget ned, og der fremover kun opsættes information på Dansk, det skal gælde alle offentlige institutioner i Gribskov Kommune.

Brian Lyck Jørgensen (O)

Dansk Folkeparti,
Byrådsmedlem i Gribskov

Leave a Reply