DMI: Risiko for vindstød af stormstyrke.

GRIBSKOV: Der er fra DMI meldt om risiko for kuling 14-20 m/s fra sydvest, med vindstød af stormstyrke 25-27 m/s, i løbet af onsdag aften og nat. Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger.

DMI’s nye prognoser fra onsdag morgen viser fortsat vindstød af stormstyrke i Gribskov, vinden kommer i gang i løbet af eftermiddagen som i første omgang ventes som hård vind til hård kuling omkring sydvest og stigende til vindstød op til stormstyrke.

Om DMI’s forudsigelser så holder stik, det kan kun tiden vise.

I løbet af natten aftager vinden langsomt, og torsdag morgen kan der endnu forekomme vindstød af stormstyrke, men det forventes umiddelbart ikke at være i Gribskov området hvor der formentlig blot vil være tale om en frisk blæst.

Risiko for væltede træer
Der er kommet meget regn det sidste stykke tid, og den våde jorden holder ikke så godt fast på træernes rødder. Desuden bærer træerne stadig blade, så vindtrækket bliver væsentlig større, end hvis bladene var faldet af, oplyser DMI i deres varsel. 

Derfor forventes det at nogle træer rundt om vil vælte omkuld i blæsten.

Husk: Fastgør trampolinen
– Et kraftigt vindstød kan sende trampolinen på afveje, hvilket kan forårsage skader på både bil, hus og ikke mindst dig selv eller andre. Skaderne kan forebygges, hvis trampolinen tages ned og bringes indendørs. Hvis ikke pladsen er til det, bør trampolinen fastgøres solidt til jorden, siger Mette Cramon, kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

Man kan eksempelvis fastgøre trampolinen med stærke pløkker og nylonsnor eller simpelthen vende den på hovedet og lægge tunge ting oven på den – eksempelvis mursten eller betonklodser.

Om brandfolkene skal på arbejde i forbindelse med blæsevejret – og om DMI’s prognose holder stik – det må tiden vise. (Arkivfoto: Allan Andersen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com