Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Drama i børnehaven: Vrede forældre gik til angreb på pædagoger

GILLELEJE: En børnefødselsdag tidligere i dag gik så meget over gevind i Gilbjerg Børnehuse, at det endte med, at politiet måtte tilkaldes. Ifølge den daglige leder angreb vrede forældre nogle af husets pædagoger. Det betegnes af lederen som et voldeligt overgreb.

Børnene var forståeligt nysgerrige, da politiet kom på besøg. Fotos: Allan Andersen.

Leder af Gilbjerg Børnehuse, Ida Maria Høgild, er stadig rystet, da Netavisen Gribskov fanger hende på telefonen kort efter, at en gruppe forældre ved 13-tiden uventet gik til angreb på hendes personale under en fødselsdagsfest.

– Der er styr på situationen i forhold til børnene. Det er det vigtigste. Men selvfølgelig kan jeg ikke sige andet, end at det har været en voldsom oplevelse, indleder Ida Maria Høgild, daglig leder i børnehuset.

Leder: Det var et voldeligt overfald
Hun måtte gå så vidt som at tilkalde politiet, da personalet blev mål for et lidt for voldsomt temperament, der ifølge lederen endte i et direkte overgreb mod nogle af de ansatte. Årsagen skulle have rod i kulturelle misforståelser.

– Nogle børn havde været til fødselsdag, og dem der holdt dagen mente, at det skulle ske på en anden måde, end hvad pædagogerne lige var parat til at lade ske. Vi har en politik om, at personalet ikke efterlader børn alene. Jeg har aldrig oplevet noget som det her, forklarer hun og oplyser, at temperamentet begyndte at blusse op hos forældrene, da de ikke fik sin vilje.

Læs seneste opdatering i sagen her: 25-årig mor sigtet for vold, hærværk og tyveri

– De ansatte stod i vejen for et voldsomt temperament. De har været udsat for vold. Så er den ikke længere. Børnene har heldigvis ikke set noget, men det er meget alvorligt set med mine øjne som leder, forklarer Ida Maria Høgild, der har sat en telefonvagt i gang for at stå til rådighed hvis forældre eller kolleger skulle have lyst til at tale om dagen. Forældrene er desuden blevet orienteret på intranettet.

– Nu er det weekend, men vi snakker om det hele på mandag, og jeg har sat en telefonvagt op, så alle kan ringe til mig, forklarer hun, inden hun bliver nødt til at slutte samtalen for at tage sig af situationen og få sendt de sidste børn hjem.

Følger sagen
Netavisen Gribskov har kontaktet vagtchef hos Nordsjællands Politi, Jan Hedager, der bekræfter, at de har været tilkaldt børnehaven kl. 13.03, men at der ikke er foretaget anholdelser endnu. Netavisen er ikke bekendt med identiteten på de involverede forældre.

Seneste nyheder:

Tip os!