TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

Efter ballade med unge: Gilleleje Bibliotek satser på aften-genåbning

GRIBSKOV: Biblioteket i Kulturhavn Gilleleje har siden december sidste år haft lukket om aftenen på grund af problemer med urolige unge. Hjælp fra blandt andet politiet, ungdomsskolen og Natteravnene skal dog sikre, at biblioteket fra og med næste måned igen kan invitere indenfor.

Biblioteket i Kulturhavnen er lukket for adgang om aftenen frem til og med 31. januar. Tidligere var det ellers muligt at komme på biblioteket for at aflevere bøger efter at personalet var gået hjem, men den ordning måtte biblioteket stoppe efter at unge begyndte at lave ballade og hærværk. Biblioteket har dog fortsat åbent i den personalebetjente åbningstid. Se åbningstiderne her

“Vi har desværre udfordringer med en gruppe unge, der i de seneste uger har skabt utryghed på biblioteket i Kulturhavn Gilleleje med dårlig opførsel”, lyder bibliotekets begrundelse for lukningen på bibliotekets hjemmeside.

Vilde unge
Det manglende personale i biblioteket har desværre været for stor en frihed for flere unge i byen, som brugte de rolige rammer til at skabe utryghed med deres opførsel. Efterfølgende har man i kommunen arbejdet med at imødekomme problemet, forklarer leder af Kulturskolen i Gribskov, Lars Lundgaard Jensen.

“Det vi har oplevet er, at der har været rigtig god opbakning fra både ungdomsskole og nærpolitiet til at få løst udfordringen. Ungdomsskolen har sat medarbejdere til at rundere Kulturhavnen om aftenen for at tage direkte kontakt med de unge”, forklarer Lars Lundgaard Jensen, der også er glad for politiet engagement i sagen.

“Politiet har være for at følge op. Natteravnene har også meldt sig på banen fremadrettet, så der er kommet mere ro på, så vi åbner op 1. februar på det grundlag, at det gode samarbejde med politi og ungdomsskolen fortsætter. Man kan jo aldrig være sikker, men vi har taget nogle initiativer til, at vi ikke får samme udfordringer i fremtiden,” svarer Lars Lundgaard Jensen.

Brugsdirektør fik nok
Beslutningen om at lukke biblioteket blev officielt truffet af Udvalget Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi tirsdag d. 7. december med virkning frem til og med 31. januar. Sagen kom i udvalget på opfordring fra Lars Corfitzen, direktør i Gilleleje Brugsforening.

Jeg kan ikke længere forsvare, at der ikke føres permanent tilsyn under de nuværende omstændigheder med de forkerte unge-grupper som indtager huset efter mørkets frembrud. Beklager”, lød det i en mail fra direktøren til kommunen.

Gilleleje Bibliotek er dog ikke eneste sted i Gilleleje, der oplever problemer med rodløse unge. Også en lokal tankstation har haft besøg af politiet flere gange. Det kan du læse mere om her:

Igen: Unge lavede uro og ballade i Gilleleje

Brug Græsted og Helsinge
Har du brug for at aflevere dine materialer uden for den personalebetjente åbningstid i Gilleleje kan du i stedet benytte bibliotekerne i Græsted og Helsinge, der har Åbent Bibliotek alle dage fra 8 – 22.

Udenfor den personalebetjente åbningstid logger du dig ind med dit Sundhedskort og pinkode. Du skal være fyldt 16 år og oprettet som låner for at få adgang.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links