TISVILDELEJE: Ærgrelsen er forståelig, da kunstner Helle Crawford til netavisen fortæller om et tyveri af en af hendes ikoniske frøer. Frøen er af bronze, og efter en enkelt nat ude på gaden i Tisvilde foran Galleri Elander forsvandt den sporløst.

Tyveriet af en cirka 35 kilo tung bronzefrø med tilhørende fuglebad (Rettelse: Fuglebadet blev stående, red.) blev stjålet foran Galleri Elander natten mellem fredag og lørdag 12-13. oktober. Frøen har en salgsværdi på 40.000 og til trods for at mere end 100 borgere har delt hendes opslag på Facebook er frøen endnu dukket op.

Tabet af frøen er ekstra ærgerlig, da den beror på en forglemmelse.

– Altså, Uffe (Elander, galleriejer) har haft for vane at tage den ind hver aften, men han glemte det den aften, og så forsvandt den, forklarer Helle Crawford, der gætter på at frøen nok er væk for altid.

– Bronzen har jo en gadeværdi, så jeg frygter at den er blevet smeltet om og solgt. Men det kan jo være, at det bare har været nogle fulde gadestreger, og at frøen står i en have eller noget andet, forklarer hun håbefuld.

Frøen har været at se foran Galleri Elander siden fernisering af en udstilling tilbage i juli måned. Planen er, at der skal laves syv andre lignende frøer som en serie.

– Jeg er vild med frøer. De er utrolig udtryksfulde med deres glade munde, og deres lemmer bøjer som os mennesker med knæ, albuer, fingre og mere, så de kan stilles i forskellige positurer, forklarer hun.

Og den næste frø bliver forhåbentlig sværere at løbe med.

– Jeg har overvejet at sætte en fodlænke på frøen, men nu får vi at se, forklarer hun.

Den forsvundne frø beskrives som ca. 60 centimeter høj, muskuløs af bygning og med en grøn hudfarve.

Hvis du ser frøen et eller andet sted, så skal du ikke tage den under armen for at levere den til galleriet. Tag i stedet et foto og send det ind til os på redaktionen eller direkte til kunstneren, som så kan få den afhentet.

Er frøen taget eller fjernet i en brandert, så bedes du venligst hente den og aflevere den tilbage, også gerne anonymt ved at placere den foran galleriet en mørk nattetime.

Du kan sende evt. fotos til redaktion@netavisengribskov.dk.

Giv din mening til kende: