Elektrisk fejl satte ild til villa: Alle slap uskadt fra brand

Det så dramatisk ud, men heldigvis var det ikke så alvorligt som det så ud og huset led ikke nogen stor skade ved branden, ligesom alle beboere slap uskadt fra branden. (Tekst/Foto: Allan Andersen)

(Foto: Allan Andersen)

HELSINGE: Mandag morgen kl. 08.30 blev der slået alarm til 1-1-2 om ildløs i en villa på Bymosegårdsvej, her var et ægtepar flygtet ud af det brændende hus.

Både politi, brandvæsen og ambulance rykkede hurtigt ud til brandstedet hvor de to beboere og deres hund var kommet ud i god behold trods de dramatiske omstændigheder.

Meldingen lød i første omgang på at villaen var overtændt og huset var ganske rigtigt godt fyldt med røg, da røgdykkerne rykkede ind i huset kort efter og gik på jagt efter ilden.

Det viste sig at branden var i husets kælder, her var et skab brudt i brand og det blev hurtigt slukket med en højtrykker af røgdykkerne som efter en kort indsats kunne konstatere at branden var nedkæmpet.

Huset blev herefter tømt for røg via en overtryksventilator, og her viste det sig at huset trods alt var relativt uskadt bortset fra røg og lettere sodskader.

– Branden er med sikkerhed startet grundet en elektrisk fejl i et skab i kælderen, der var intet andet i skabet og nu skal vi have brandteknikerne til at undersøge årsagen nærmere, oplyste politiets indsatsleder på stedet til Netavisen Gribskov.

Skadeservice arbejder mandag på stedet, og husets beboere vil formentlig skulle genhuses indtil huset er blevet renset og de brandtekniske undersøgelser er blevet afsluttet.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
Giv din mening til kende: