Elite-idrætten blomstrer i Gribskov

GRIBSKOV: Gymnasiets kantine var godt fyldt op med unge idrætsudøvere, deres forældre og trænere, da der i fredags blev holdt et særligt arrangement for kommunens unge elite idrætsudøvere. Og dem er der kommet en del flere af de seneste år, lyder den glædelige besked fra formanden for Gribskov Elite og Talentudvikling – et særligt kommunalt initiativ med formål at fremme eliteidrætten i kommunen.

 

De seneste år er der sket en stor udvikling i antallet af unge idrætstalenter. Sådan lyder beskeden fra Sally Schlichting, formand for Gribskov Elite og Talentudvikling, som sidste fredags kunne byde velkommen til omkring 90 deltagere i en særlig workshop. Den fandt sted i Gribskov Gymnasiums kantine og inkluderede blandt andet en række tips til at styrke den mentale tilgang til eliteidræt. For det kræver mere end en god fysik at bryde gennem toppen af sin idræt.

“Det var en succes. Der var knap 90 mennesker og det er det største arrangement vi har haft i Gribskov Elite. Vi havde inviteret mental coach Rasmus Bagger, som jeg har arbejdet med i mange år i ridesammenhænge”, forklarer hun og oplyser, at især det mentale aspekt i tilgangen til træningen kan være vigtig for de unge.

“Rasmus er utrolig god til blandt andet at lave remser, som udøverne kan bruge i stressmomenter. En af dem lyder “vælg, vis, føl og giv”. Så hvis du vælger at være sur, så er det også det du viser, det du føler og det du i sidste ende giver. Men vælger du at være positiv, så er dét noget du både viser, føler og giver til andre.”, forklarer Sally Schlichting.

Til sammenkomsten kom unge fra Helsinge Realskole, Nordstjerneskolen og Gribskov Gymnasium, som alle har etableret særlige idrætslinjer og som samarbejder aktivt med Gribskov Elite om talentudvikling. De nye idrætslinjer er en stor del af årsagen til kommunens blomstrende talentudvikling, lyder det fra formanden, som også var glad for at se en del forældre til sammenkomsten.

“Det var jeg super glad for. Det har jo også noget med forældrene og trænerne at gøre, især i samarbejdet med de unge, hvor positivitet er vigtig. Og de var alle meget engagerede i coachingen”, forklarer hun.

Sidst men ikke mindst fungerede sammenkomsten også lidt som en power-talk for de af de unge, som snart starter efterårs- og vinter sæsonen.

“Rigtig mange udøvere kan nogle gange komme til at rende rundt i et trummerum med træning om tirsdagen og torsdagen, konkurrencer i weekenden, og så er der lektierne og vennerne. Så nogle gang skal man også lige bruge lidt tid på at reflektere positivt over, at man faktisk er ret god til det man laver”, siger formanden.

Vil du gerne lære mere om mulighederne i Gribskov Elite- og Talentudvikling kan du læse mere her: https://gribskovelite.dk.

 

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com