Endnu et nej: Altiden trækker sig også fra hjemmepleje-opgave

Nu ruller Aleris også væk fra ønsker om at drive hjemmepleje i kommunen. Tekst: David Abildgaard. Genrefoto.

GRIBSKOV: Som vi kunne skrive tidligere i dag, så har flere plejefirmaer takket nej til Gribskov Kommunes plan om at tilbyde hjemmepleje til stort set samme pris og vilkår, som de gav Attendo. Nu trækker også et af de helt store plejefirmaer sig.

Havde kommunen gjort sig håb om, at Altiden (tidligere Aleris, red.) ville redde hjemmeplejen ved at byde ind på opgaven, så må de nu kigge sig om en ekstra gang. Nu trækker også Altiden følehornene til sig.

– Vi gav i går besked til Gribskov Kommune, at vi ikke er interesseret. Med den økonomiske ramme vil et ikke være muligt for at drive en økonomisk sund drift. Priserne er simpelthen for lave, forklarer administrerende direktør i Altiden, Miriam Toft.

Priser for hjemmepleje, Gribskov 2019
Priserne for hjemmepleje er simpelthen for lave i forhold til kravene, mener Altiden. Tabellen viser de plejepriser, som kommunen er klar til at tilbyde. Klik for større grafik.

Hun ser især problemer med at lade medarbejderne arbejde under de forhold, som vil være nødvendige, hvis prisen skal ned, hvor kommunen ønsker det.

– Vi har som de øvrige kommet med vores anbefalinger, og det har Kammeradvokaten jo også, og den ligger under den anbefaling, vi har givet kommunen. Det respekterer vi, men samtidig har vi også pligt til at melde tilbage, at det ikke vil være muligt for os at drive hjemmeplejen inden for den ramme, fordi vi naturligvis vil efterleve de forpligtelser der er i forhold til overenskomstsatser og medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø, forklarer direktøren.

RELATERET LÆSNING: Hjemmepleje i Gribskov? BM Pleje og Helt Rent trækker sig også

Udvalgsformand Birgit Roswall (V) har fortalt til Netavisen Gribskov, at hun vil kontakte borgmester Anders Gerner Frost (NG) med henblik på at få sagen genbehandlet i Byrådet. Det kræver, at alle forligsparterne under seneste budgetforhandling, at ændre udbudsmaterialet. Alle Byrådets partier er inkluderet i seneste budgetforlig, som blev indgået forrige måned.

FAKTA
Byrådet har besluttet, at den fremtidige organisering af hjemmeplejeområdet pr. 1. december 2019 skal tilrettelægges efter en godkendelsesordning uden udbud og uden kommunal leverandør.

Deadline for første runde er den 14. juni 2019

Anmodninger om godkendelse behandles i anmodningsrunder, der som udgangspunkt finder sted halvårligt. For at komme i betragtning i første anmodningsrunde skal anmodningen være kommunen i hænde senest fredag den 14. juni 2019.

Kommunen forventer at give leverandørerne besked om godkendelse med udgangen af juni måned. Herefter vil samtlige borgere, der modtager hjemmeplejeydelser i kommunen, modtage et brev med oversigt over godkendte leverandører og med ønske om at meddele kommunen deres valg af leverandør.

Leverandørerne vil omkring den 1. september 2019 få besked om, hvor mange borgere der har valgt dem. De godkendte leverandører skal levere hjemmeplejeydelser til borgerne fra og med den 1. december 2019.

Du kan læse hele udbudsmaterialet her: Godkendelsesmateriale -til fritvalgsleverandører af hjemmepleje i Gribskov Kommune. (OBS: linker til dokument på 342 sider, som fylder lidt over 4 mb).

Leave a Reply