Endnu et plejehjem får rickshaws

Rickshaws er særligt populære i Asien og dele af mellemøsten, hvor det er ganske normalt at købe sig en tur til og fra sine gøremål. Cyklerne er også begyndt at blive populære i København, hvor især turisterne om sommeren kan nyde København fra bagsædet af en vuggende rickshaw-cykel.

Står det til de frivillige bag initiativet Cykling Uden Alder så får alle plejehjem mindst en elektrisk rickshaw stillet til rådighed.
Tømmerhandler Johannes Fogs Fond har doneret 60.000 kroner til projektet.

Foreningen Cykling Uden Alder har gennem en donation fået mulighed for at indkøbe endnu en rickshaw, der skal hjælpe plejehjemsbeboere med ud i landskabet. Det bliver den tredje af slagsen, og det bliver plejehjemmet Bakkebo i Gilleleje.

RELATERET LÆSNING: Frivillige i rickshaws skal transportere ældre rundt

Indkøbet er gjort muligt via en donation på hele 60.000 kr fra Tømmerhandler Johannes Fogs Fond.

De frivillige får hjælp af en elektrisk motor, hvilket kan være nyttigt i vores kuperede terræn. Foto: Presse/Cykler Uden Alder.

Initiativet blev opstartet i det politiske udvalg for forebyggelse og idræt, der i efteråret 2018 besluttede at tegne medlemskab af Cykling Uden Alder. Samtidig besluttede man at indkøbe to rickshaws.

– De første to rickshaws ankommer i uge 4. Den tredje vil nok først kunne sættes i gang i løbet af marts måned, lyder det fra foreningen i en udsendt pressemeddelelse.

Beboerne på de første tre plejecentre i kommunen får derfor snart tilbud om cykelture efter eget valg. Og det bliver frivillige ”piloter” som får opgaven at træde i pedalerne.

Første tur sker på Skovsminde i Græsted den 26. Januar. Den anden bliver på Trongården i Vejby i februar, og den tredje på Bakkebo i Gilleleje, formentlig i løbet af marts.

Og cykelturene stopper ikke der.

– Vi arbejder på at skaffe flere fondsmidler til rickshaws. Målet er, at alle plejecentrene med tiden kan få tilbuddet.

FAKTA
Initiativet er taget i et samarbejde mellem Cyklistforbundets lokalafdeling, Klimagruppen Gribskov, Center for Kultur, Idræt og Turisme samt den landsdækkende forening Cykling Uden Alder.

Skriv din kommentar her: