Er aktiehandel mere sikkert end investering i kryptovaluta?

Her sammenligner vi investering i aktier med investering i kryptovaluta. Der er klare forskelle, som man bør kende til. 

Hvis du overvejer at investere penge i enten aktier eller kryptovaluta er der ting at være opmærksom på: Al investering betyder risiko for tab af penge. Man skal være villig til at vente på, at dårlige perioder driver over.

Tjekliste for dig, der vil i gang med at investere i kryptovaluta og/eller aktier:

  • Jeg kan vente på at få mine penge tilbage, hvis kursen dykker
  • Jeg ved, at investering ikke er lig med sikker indtjening
  • Jeg investerer aldrig for penge, jeg ikke kan undvære
  • Jeg investerer med omtanke og fornuft
  • Jeg går på kasino, hvis jeg vil gamble med mine penge

Man kan ikke svare entydigt på, om aktiehandel er mere sikkert end investering i kryptovaluta. Det handler altid om at investere på et tidspunkt, hvorfra kursen vil stige.

Stigende kurser fra din startkurs = penge i afkast til dig.

Kryptovaluta sammenlignet med aktier

Elektroniske betalingsmidler ved navn kryptovaluta vinder mere og mere frem.

Vi kender alle til historier om folk, der investerede i Bitcoins fra den spæde begyndelse. De tjente styrtende med penge på deres investering – fordi de købte på et tidspunkt, hvor kursen stadig var meget lav i forhold til nu.

Kryptovaluta kan svinge rigtig meget i kurs. Derfor kan du være uheldig at investere på et tidspunkt, hvor kursen befinder sig på en top. Det er aldrig til at vide 100%, hvornår det er et godt tidspunkt at investere i Bitcoins, Ethereums, Binance Coins, Dogecoins osv.

Hvis du har interesse i både aktiehandel og handel med kryptovaluta, kan du derfor overveje at investere i begge dele.

Ingen kan kigge ind i fremtiden

Aktiekurser kan svinge rigtig meget op og ned. Du kan dog vælge konservative aktier i store selskaber, som er knapt så volatile. Det betyder, at du ikke skal frygte for, at kursen pludselig styrtdykker. Omvendt skal man nok heller ikke sætte næsen op efter, at kursen bare stiger mod stjernerne som en raket. Dette er altid værd at huske, når du vælger en investering i aktier.

Overordnet set er det en mere sikker investering at handle med aktier fremfor kryptovaluta, da man har meget mere empiri at forholde sig til.

Kryptovaluta er stadig så forholdsvis nyt et begreb, at det er svært at sige noget sikkert om, hvordan det vil gå i de næste mange år frem.

Der er ingen, der kan spå 100% om fremtiden – det er derfor, du skal være villig til at tage små eller større chancer, når du investerer dine penge.

Spred dine investeringer

Et af de råd, som alle investeringsrådgivere kan blive enige om er, at man bør sprede sine investeringer. Det er simpelthen for risikabelt kun at investere i ét enkelt eller få selskaber.

På samme måde bør du ikke sætte hele din opsparing i én enkelt kryptovaluta – også selvom du er nok så overbevist om, at pengene vil blive meget mere værd i de kommende år.

Med risikospredning er det til at leve med, når nogle aktiekurser falder og nogle kryptovalutaer rammer en dårlig perioder.

Hvis du investerer i forskellige aktiesektorer som fx finans, industri, teknologi – og på forskellige markeder – er du bedre stillet samlet set.

Man kan også sprede sig ved både at investere i aktier og kryptovaluta.

På den måde kan man både investere med lav og højere risiko. Man kan også sprede sig med hensyn til et langt og et mindre langt sigte.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com