Esrum-borgere går sammen: Monster-mast vil skamfere unikt landskab

En række borgere fra Esrum er imod planerne for en kommende telemast i Esrum. Fotoet viser borgernes vurdering af højden på masten i forhold til landskabet. Foto/montage: Privat.
ESRUM: En række borgere i Esrum har forfattet et åbent brev til medlemmerne i Udvalget for Udvikling, By og Land. De ønsker, at udvalget finder en anden placering til en kommende 48 meter høj telemast, som de mener vil skamfere udsigten i et kulturarvslandskab. Læs brevet her.

ÅBENT BREV: Til medlemmerne i Udvalget for Udvikling, By og Land.

Masten vil ifølge en række borgere give følgende velkomst ved byskiltet.

Som borger i Esrum og omegn vil vi her i forbindelse med det forestående onlineinfomøde den 27. april 2021 gentage vores klare afvisning af monster-telemast på Villingerødvej 75, som klart vil skamfere og ødelægge vores helt unikke historiske kulturarvslandskab, samt vores enestående smukke, beskyttede og strengt fredede naturområder – §3 fredet sø, Esrum Kloster, Esrum Kanal, Snævret skov, Keldsø Fredningen, Esrum ådalen mv.

RELATERET LÆSNING: 48 meter høj mast ved Esrum skaber bekymring

Vi påpeger klart, at monter-masten overhovedet ikke er nødvendig til dækning af mobilbehovet i Esrum. Vi peger i stedet på langt mindre alternativer, som de små mobilsendekasser placeret på højest liggende steder, f.eks. på Esrumgårds ladebygninger, og som på ingen måde vil skæmme naturen og vigtige kulturarvsområder.

Politikerne må huske de massive borgerindsigelser da telemasten var i høring.

LÆS OGSÅ: TDC inviterer til informationsmøde om 46 meter høj mobilmast i Esrum

Vores grønne kommune må nu holde ord og beskytte vores miljø og landskaber. Det er og bliver en politisk beslutning, som politikerne kommer til at stå til grønt og kulturelt ansvar for i årtier fremover.

Vi må og kan IKKE lade kortsynet løsninger voldtage årtusinders enestående natur og kulturhistorie. Vi vægter vores natur og fælles kulturarv langt højere end hurtigere mobilnet, af hensyn til det rekreative og for fremtidens grønne trivsel i vores område.

RELATERET LÆSNING: Telemasterne kommer: Tre nye master på vej til Gribskov

På vegne af en lang række Esrum-borgere,

Lene Grinde, Rishavevej 18, Esrum, 3230 Græsted
Andreas Grinde, Rishavevej 18, Esrum, 3230 Græsted
Helle Schultz, Ålykkevej 2, Esrum, 3230 Græsted
Liselotte Næsborg Mehlsen, Klostergade 3, Esrum, 3230 Græsted
Claus Mehlsen, Klostergade 3, Esrum, 3230 Græsted

2 KOMMENTARER

  1. Korrekt at der er delte meninger, men mit indtryk er, at tilhængerne kan tælles på ganske få personer. Flertallet i byen er klart imod, særligt den konkrete placering i bunden af en bakke, som nødvendiggør en mast som er adskillige gange højere end den næsthøjeste struktur i byen. Terrænet hæver sig naturligt omkring 20 meter op mod Esurmgård, så man kunne opnå samme dækning med en betydelig lavere mast, hvis den blev placeret længere oppe på marken, eller allerhelst helt oppe ved gårdens bygninger. Men her lader det til at være gårdejerens ønsker og ikke de cirka 500 beboere i Esrum, som kommunen lytter til.

  2. Til netavisen og læser
    Vi er en del borger i Esrum, som meget gerne vil have den dækning som masten vil give. Det åbne brev er dermed kun udtryk for en side af sagen.

Leave a Reply