Fællessang hele dagen: Syng vintermørket væk i Kulturhavnen

Kulturhavnen er vært for ni timer i streg med fællessang. Det sker i anledning af, at det 19. december er årets mørkeste dag. Foto: Arkiv.

Foto: Presse

GILLELEJE: Kulturhavnen ligger mezzanin til, når der d. 19. december er et slags halvmaraton i fællessang fra kl. 10-19. Alle sange er hentet direkte fra Højskolesangbogen, så de fleste vil kunne være med.

”Så syng da Danmark, lad hjertet tale” lyder opfordringen i sangen ”Den danske sang er en ung blond pige” med tekst af Kai Hoffmann og musik af Carl Nielsen. Og det er lige, hvad Danmark skal, i hvert fald i Gilleleje den 19. december på mezzaninen i Kulturhavn Gilleleje mellem kl. 10 og 19.

Ophavsmændene til denne begivenhed er pianist Erik B. Jensen og tidligere leder af musikskolen i Gribskov, Erling Bevensee, som gerne vil skabe en tradition med en årlig halv-maraton sangdag på årets mørkeste dag, en pendant til hel-maraton sangdagen på Vartov i København på årets lyseste dag, og som på 9. år samler i hundredvis af sangglade mennesker, hvor sange udelukkende fra Højskolesangbogen danner grundlag for det musikalske koncept.

– Der er tale om fællessang, akkompagneret på skift af arrangørerne på Kulturhavnens nyanskaffede koncertflygel, men indimellem vil der være afvekslende indslag med indbudte kor, ligesom akkompagnatørerne undervejs vil fortælle om komponister og forfattere, lyder det fra de to tovholder i en udsendt pressemeddelelse.

Da Julen jo står for døren, vil der naturligvis også blive sunget de kendte julesange og -salmer, som står i Højskolesangbogen.

Kom når du vil
Arrangementet starter kl. 10 og fortsætter nonstop til kl. 19. Alle er velkomne, og tanken er, at man bare møder op, når man har lyst og tid. Man behøver ikke at tilmelde sig. Man kan komme inden man går på arbejde, i frokostpausen, efter arbejde, i løbet af aftenen eller ganske enkelt blive fra start til slut.

Kommunens skoler og plejehjem vil blive indbudt til at deltage i arrangementet, og alt i alt håber arrangørerne, at der vil blive taget vel imod initiativet, som gerne skulle gå hen og blive en fast årlig tradition, som man glæde sig til.

Så kom og vær med og oplev glæden ved fællessangens samlende magi – og det er ganske gratis.

Giv din mening til kende: