Falsk pengeseddel fundet i Gilleleje

(Tekst: Allan Andersen / Arkivfoto: Gribskov Kommune)

GILLELEJE: En enkelt falsk pengeseddel er lørdag blevet fundet et sted i Gilleleje-området.

Nordsjællands Politi oplyser i onsdagens døgnrapport, at der lørdag er blevet fundet en 1000-krone seddel.

Finderen af den falske seddel var en 73-årig kvinde, som dog først tirsdag eftermiddag kontaktede politiet for at fortælle om fundet, som skete lørdag formiddag ved 10-tiden.

Den falske seddel lå sammenkrøllet et sted som der ikke er nogen nærmere oplysninger om – ejheller hvor vellignende den falske pengeseddel var, men da den tilsyneladende blev afsløret som falsk med det blotte øje er der næppe tale om nogen fare for julehandlen.

Falskmøntneri straffes hårdt
Falskmøntneri eller forsøg på samme kan straffes efter straffelovens §§ 166-168. Strafferammen for falskmøntneri er på 12 års fængsel, hvilket er en af straffelovens højeste strafferammer. Domstolene idømmer typisk ubetinget fængsel – både for at fremstille og udgive falske penge og for at medvirke hertil.

De længste straffe har i de senere år været på op til ca. 2 års fængsel, og selv fremstilling og udgivelse af nogle få sedler har medført ubetinget fængselsstraf. For medskyldige, eller hvor der har været formildende omstændigheder, er der blevet idømt bøde eller betinget fængsel, eller sagen er endt med et tiltalefrafald. Dommene afhænger af de konkrete sager, og straffelovens bestemmelser gælder også for forfalskninger af udenlandske sedler og mønter.

Er du i tvivl om hvordan du opdager falske penge? Så læs mere HER

Skriv din kommentar her: