Falsk politimand kunne ikke fuppe to ældre damer

GILLELEJE: Onsdag forsøgte en falsk politimand at lokke oplysninger ud af to ældre damer i Gilleleje, men den gik ikke da begge var vakse til at afvise den falske politimand. 

En 73-årig kvinde fra Gilleleje blev onsdag kontaktet af en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Det skete klokken 12.50, hvor manden oplyste, at han havde en trist nyhed til kvinden, hvilket gjorde kvinden tavs.

Herefter forklarede manden, at der var mange indbrud i kvarteret. Da kvinden undrede sig over den måde, manden havde indledt samtalen på, spurgte hun ind til hans navn og telefonnummer, og i den forbindelse afbrød manden opkaldet.

En 88-årig kvinde fra Gilleleje fik også et opkald fra en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Klokken 13.10 ringede han til kvinden og spurgte ind til, hvor mange penge hun havde stående i banken, og hvor mange smykker hun ejede. Da kvinden fattede mistanke til manden, spurgte hun ind til oplysninger om ham, hvorefter han lagde røret på.

Vær på vagt overfor falske opkald fra ‘politiet’
Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at der den seneste tid har været flere tilfælde af, at personer udgiver sig for at være ansat i politiet med henblik på at franarre borgerne deres personlige oplysninger.

Nordsjællands Politi opfordrer derfor borgerne til ikke at udlevere sådanne oplysninger til fremmede personer.

Såfremt man er i tvivl om, hvorvidt er reelt er tale om en ansat ved politiet, kan man bede om vedkommendes navn og sige at man ringer tilbage. Her er det vigtigt, at man kun ringer 114 og beder om at blive viderestillet til den pågældende person.

Man skal således ikke ringe retur på det telefonnummer, der ringes fra eller bliver oplyst af vedkommende. 

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com