Ferie i fugleparken

Tekst: David Abildgaard. Foto: Pressefoto/Nordsjællands Fuglepark.

Esrum: Fugleparken holder åbent i i efterårsferien med masser af oplevelser for publikum. Især er parkens mange krybdyr i fokus hele ugen.

Nordsjællands Fuglepark skal efter en travl sæson snart gøre klar til, at parkens mange hundrede eksotiske fugle og dyr trygt kan gå vinterens mørke og kulde i møde.
Men først skal der holdes efterårsferie og som traditionen byder sættes der ekstraordinært fokus på krybdyrene, hvor bl.a. slanger, skildpadder, firben i mange størrelser og farver kommer ud i lyset.

Man kan få en slange om halsen, gyse ved synet af den store fugleedderkop eller være heldig at opleve skildpadderne få et bad i det store tropehus, hvor de bor.

Fugledderkoppen i Nordsjællands Fuglepark er både smuk og lidt skræmmende.
Fugledderkoppen i Nordsjællands Fuglepark er både smuk og lidt skræmmende.

Siden foråret har parkens 1500 fugle ynglet på livet løs, og et utal af fugleunger har set dagens lys henover sommeren, mange af dem sjældenheder, som bidrager til artens overlevelse. Et eksempel er den hvide balistær, der er tæt på udryddelse i naturen.

Men også nogle af parkens nyeste beboere, de gyldenhåndede tamariner, har brugt sommeren til familieforøgelse. I august fik de små aber trillinger, og de har alle klaret sig, fordi begge forældre med stor entusiasme har taget sig af opvæksten og sørget for, at alle tre på skift fik lov til at díe hos moderen.

Så der er masser at se på i parkens mange volierer, men der er også flyveshow hver dag med de store araer, hvor havens biolog Martin Schellerup er flyveleder.

To gange om dagen komme kan man komme med ind i de farverige og sjove loriers store voliere og hjælpe med at fodre dem med nektar.

Tamarinderne har fået unger - hele tre styks af slagsen.
Tamarinderne har fået unger – hele tre styks af slagsen.

Uanset vejret er det muligt at finde et sted at nyde den medbragte frokost eller eftermiddagskaffe.
Fugleparken åbner igen til påske, og planlægningen af næste sæson er allerede i fuld gang. Der skal bygges nye bure og nye anlæg, så dyrene kan få endnu bedre forhold og udvide bestanden af både fugle og andre spændende dyr.

Tid: Hver dag kl. 10-17
Flyveshow kl. 12.30
Lorier fodres kl. 11 og 14.
Sted: Sodemarksvej 22, Græsted.

fuglepark 6

Klap en skildpadde i efterårsferien.

Skriv din kommentar her: