Fernisering: 79-årige Ulrik Hoff udstiller i Tisvilde

Ulrik Hoff er især kendt for sine mange landskabsmalerier ved og omkring Arresø. Maleriet her har titlen 'Valmuer ved Arresø'.

Valmuer ved Arresø - Ulrik Hoff.

TISVILDELEJE: Den ikke længere helt unge kunstmaler Ulrik Hoff er især kendt for sine landskabsbilleder af området omkring Arresø og Tibirke Bakker. Nu bliver der lejlighed til at stifte bekendtskab med 31 af Ulrik Hoffs seneste værker på Galleri Elander i Tisvildeleje.

Den 79-årige kunstmaler Ulrik Hoff har efterhånden lagt penslerne på hylden, og udstillingen i Tisvildeleje består derfor af de sidste mange billeder fra hans atelier i Ordrup, som han nu har givet videre til næste generation.

Hoffs prægnante og karakteristiske billeder består på udstillingen i Galleri Elander af oliemalerier, akvareller og oliekridttegninger, som alle skildrer landskabet ved Arresø og Tibirke, og der er værker i alle prisklasser.

Billederne kommer op at hænge sammen med en anden Tibirke-maler, Carsten Nash, der allerede udstiller i galleriet.

Anerkendt kunstner
Ulrik Hoff har høstet adskillige anerkendelser i sin lange kunstneriske karriere. I 2002 blev Hoff inviteret af Prins Joachim til at udstille sine værker på Schachenborg Slotskro, og forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen havde specifikt ønsket sig et Ulrik Hoff-maleri til sin 50 års fødselsdag.

Han debuterede på Charlottenborg Forårsudstilling i 1968, og flere af hans motiver viser det varierede Nordsjællandske landskab omkring især Arresø og Tibirke. Kontrasten finder man i hans malerier af Sønderjyllands flade marsk.

Ulrik Hoff er også repræsenteret hos Statens Kunstfond og på Statens Museum for Kunst. Han har blandt andet modtaget Wilstrups Legat 1966, Ole Haslunds Legat 1967, Ebba Celinders Legat 1967-69 og Suhrs Legat 1970. Hoff modtog Nordea Danmark Fondens Kunstpris i 2005, Dansk Kunst Hæderslegat i 2008 og FOF Gentofte Prisen i 2008. I 2011 blev han udnævnt til årets kunstner i Gentofte Kommune.

Sted: Galleri Elander, Banevej 2, Tisvildeleje.
Tid: Fernisering lørdag den 24. juni kl. 14.
Entre: Gratis adgang.