Fernisering: ‘Old Times’ af Frederik Valdemar Kjeldgaard

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Frederik Valdemar Kjeldgaard.

GILLELEJE: Fotograf og kunstner Frederik Valdemar Kjeldgaard præsenterer 21. februar udstillingen ‘Old Times’, som består af to fotoserier blandt andet med fokus på Græsted Veterantræf.

Frederik Valdemar Kjeldgaard er opvokset i Gilleleje, bor i dag i København og er i færd med at uddanne sig ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han interesserer sig især for tiden der var og udstillingens første fotoserie har da også fået titlen ‘What about when we get old?’ Serien består af portrætter af ældre mænd med tatoveringer.

Frederik ynder også at tage stilistiske fotos på sine rejser rundt om i verden. Foto: Frederik Valdemar Kjeldgaard

“Billederne undersøger de små aftryk, der er indgraveret i personernes hud, og de minder, der ligger bag dem. Tatoveringerne er et evigt bevis på det, der har været engang. For nogle af de portrætterede mænd står minder og erfaringer, som tiden har budt på, klare. Andre er nået til det trin i livet, hvor disse begynder at falme. Tilfælles har de alle deres indgraverede minder”, forklarer kunstneren i en udsendt pressemeddelelse.

Græsted Veterantræf
Fotoserie 2 hedder ‘Freedom is a full tank’ og er en skildring af Græsted Veterantræf, der som bekendt afholdes hvert år i pinsen.

“Træffet værner om gammel mekanik, men lige så meget om fortiden. For nogle er det noget helt nyt, for andre er det nostalgi, Fælles er det en levende historie”, fortæller Frederik Valdemar Kjeldgaard, som studerer fotografisk kommunikation ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han både beskæftiger sig med levende såvel som stillestående billeder.

Du kan se flere fotos fra kunstneren her: https://frederikkjeldgaard.dk/work.

TID: Fernisering finder sted fredag den 21. februar kl. 16.30-18.
STED: Kulturhavn Gilleleje, Peter Fjelstrups Vej 12, Gilleleje.
ENTRE: Fri entré.

Skriv din kommentar her: