Filmproducer får afslag på støtte til spillefilm i Tisvildeleje

Tisvilde Bio og Bistro er en af lokationerne for en måske kommende spillefilm med udgangspunkt i Tisvildeleje. Tekst: David Abildgaard. Foto: Presse.
TISVILDE: Udvalget Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi har på sit seneste møde givet afslag til en ansøgning om en halv million kroner til at støtte op om en dyr anlagt spillefilm, som skal filmes i Tisvildeleje og omegn. Der fattes penge, lyder begrundelsen.

Der er ikke en halv million kroner i kommunekassen til at støtte op om en spillefilm, som ventes at blive optaget næste år og blandt andet har Dejan Cukic på rollelisten.

Filmen har titlen ‘DATES’ og er en komedie produceret af Northern Light Production, der ifølge ansøgningen ønsker at vise Tisvilde og Vejby-området fra sin bedste side.

Gribskov Kommune har modtaget en ansøgning om støtte på 500.000 kr. til markedsføring af filmen. Det samlede filmbudget er anslået til at være 15 millioner kroner.

Filmen vil ifølge ansøgningen blive optaget i Tisvilde og omegn. Det inkluderer lokaliteter som f.eks. Tisvilde Kro, Tisvilde Bio & Bistro, Frændekilde og Helenekilde Badehotel. Ambitionen er at inddrage lokale kræfter, statister og filmprofessionelle, i produktionen, oplyser producenten til kommunen.

Optagelserne skal efter planen foregå hen over seks-otte uger i sensommeren 2021, og premieren er sat til første kvartal 2022.

En film om dating
Ifølge filmens synopse tager filmen udgangspunkt i hovedpersonen Timm Thomsens kamp for at komme ud af singletilværelsen:

“Han er nyligt fraskilt, næsten impotent og single, er blevet godt rusten i sex og kærlighed. Bosiddende i sit lækre hus i Tisvilde er han forladt af ekskonen Sanne, der har scoret en potent rockmusiker fra et navnkundigt band, som med sit mandige skæg og en hørm af
moskus, har sat vores uheldige helt Timm skakmat”, lyder det i synopsen som fortsætter:

“Timm har i den grad brug for hjælp. Timm udvikler sig efter alskens forviklinger, til en sand datingsite-ekvilibrist med en lang række succesfulde dates. Timm lykkedes dog ikke med at finde kærligheden og tager en pause, for kun at vende tilbage, som en langt mere stresset og anstrengt udgave af sig selv. Pludselig kommer kærligheden dog snigende i form af den skønne Alice fra Tisvilde kro, som bruger datingsiden som brugbart påskud for at få Timm for sig selv. Det kunne meget vel ende med kærlighed efter ”lukketid”.”

Ifølge ansøgning vil filmen kaste et positivt lys på Tisvildeleje og omegn. Ansøger gav også mulighed for, at Gribskov Kommune kunne få råderet over en del af filmmaterialet til for eksempel at redigere videoer, der kan lægges på Youtube. Der blev også lokket med muligheden for at holde en lokal premiere eller forpremiere.

Film kan have god brandingværdi
Ingen af lokkemidlerne virkede, for udvalget valgte på seneste møde at sige nej til ansøgningen.

Det ville dog ikke have været første gang Gribskov Kommune støttede ambitiøse filmprojekter i kommunen. Avaz-brødrene blev støttet med 200.000 kr. til deres debutfilm “Mens vi lever” og fik senere 300.000 kr. til serien “Grow”. Der blev også bevilliget støtte til filmprojektet “Fuglene over sundet” med 250.000 kr., ligesom også en dokumentarfilm om Tisvilde biograf fik 20.000 kroner i støtte.

Støtten gives typisk, når der er en vis branding-værdi i projektet til gavn for kommunen.

Det ansøgte beløb oversteg dog restbeløbet i den relevante søgepuljen, som pt. rummer 396.597 kroner.

Leave a Reply