Flere lettere kvæstet: Bil ramt bagfra med voldsom kraft på Hillerødvejen

De to involverede biler havde begge omfattende skader - men ingen kom noget alvorligt eller livstruende til ved ulykken. (Foto/Video/Tekst: Allan Andersen)

GILLELEJE: Der var angiveligt ingen alvorlig tilskadekomst ved en voldsom trafikulykke, fredag aften kort efter kl. 20 på Hillerødvejen. Ulykken skete ved krydset til Bregnerødvej, hvor en venstresvingende bil blev påkørt bagfra med voldsom kraft.

 

Bremselængden for en bil med 80 km/t er 64 meter, men efter et over 70 meter langt bremsespor kolliderede en ældre Golf 4 alligevel med voldsom kraft med en Volvo som holdt stille for at foretage et venstresving på Hillerødvejen.

Ved kollisionen blev bagenden på volvoen trykket sammen, mens hele fronten på den 17 år gamle VW Golf blev reduceret med tæt på 50% af oprindelig størrelse – lykkeligvis ser det ud til at alle involverede benyttede sikkerhedsselerne og der ikke skete nogen alvorlige livstruende skader ved ulykken.

Flere ambulancer, brandkøretøjer og flere politipatruljer var fremme kort efter alarmen til 1-1-2. Trods den voldsomme ulykke kunne de involverede selv komme ud af bilerne, og efter at være tilset af ambulanceredderne blev en – muligvis flere – kørt afsted til kontrol på sygehuset i Hillerød.

Det var en kvinde som var fører af Volvoen som blev påkørt bagfra, og også hun slap uden nogen alvorlige eller livstruende skader fra ulykken. Politiet undersøger nu nærmere hvad der var årsag til ulykken, herunder den hastighed som den bagfrakommende bil kom kørende med.

Begge biler er totalskadede, og er fjernet fra uheldsstedet i løbet af aftenen.

Test din bremselængde her på Sikker Trafik

Den 17 år gamle Golf 4 efterlod et over 70 meter langt bremsespor – selvom bilen skal være udstyret med ABS bremser.  (Foto: Allan Andersen)
Udover det bemærkelsværdige bremsespor, interesserede politiet sig meget for bilens dæk. (Foto: Allan Andersen)
Præcist hvor mange der kom til skade ved ulykken var fredag aften uklart. (Foto: Allan Andersen)

Leave a Reply