TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

Fodbold i stor tilbagegang i Gribskov

Foto: Helsinge Fodbold

GRIBSKOV: De lokale fodboldklubber i Gribskov har svært ved at tiltrække medlemmer. Det viser tal fra Centralt Foreningsregister.

Ifølge en undersøgelse fra Centralt ForeningsRegister, som bliver drevet af DIF, DGI og Firmaidrætten, er Gribskov en af de kommuner, som oplever et fald i antallet af medlemmer. Kommunen følger dermed en trist landstendens.

Fra 2016 til 2017 oplevede Gribskov blandt andet et fald fra 1907 til 1686 medlemmer hos fodboldklubber i hele kommunen, hvilket svarer til ca. 11,6%. Tallet er langt højere end den generelle tendens i Danmark, som ligger på et fald på 2,2%. Det svarer til omkring 8.000 færre aktive fodboldspillere i 2017 end i det forgangne år.

Unge-flugt
En af de klubber, der er hårdt ramt er Helsinge Fodboldklub, der har oplevet en rutsjebanetur i forhold til antallet af medlemmer. I 2015 var der registeret 563 medlemmer. I 2016 steg antallet til 654, og året efter faldt det så igen til 519.

Det har bestyrelsen i klubben også mærket.

– Vi har talt meget om hvorfor. Vi har blandt andet set på, om det havde noget at gøre med børnetallet, men det har det ikke. Men vi tror, at håndbold og gymnastikken i byen er en god konkurrence. Helsinge Gymnastik har fået en kæmpe hal og kan levere en masse, og det skærper interessen hos de unge, forklarer formanden for klubben, Ole Madsen, der kun kan drømme om samme forhold som konkurrenterne.

– Fik vi vores egen fodboldhal, så skulle du bare se. Eller havde vi lige så gode betingelser som håndbolden, der har en hel erhvervsforening bag sig, så skulle du bare se. Men vi er en lille breddeklub, baseret på frivilliges arbejdskraft, så det er de muliges kunst, siger Ole Madsen.

Han bemærker, at klubben desuden har mistet et kvindehold, som har valgt at flytte til bedre vilkår hos en nærtliggende klub, og så er der hele skolereformen, som rammer alle klubber, der gerne vil have flere unge medlemmer.

– Vi er også ramt af den der klassiske tidsrøver med computerspil, og så tror jeg, at skolereformen for nogle år siden havde en stor indvirkning. Vi kan i hvert fald ikke længere planlægge for de helt små børn, da de ikke kan komme så tidligt, og det betyder en del, siger han.

Man kan tjekke resten af Danmarks kommuner nedenunder i dette interaktive kort fra www.mesterbold.dk:

Lavet af Mesterbold.dk

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links