Første julefilm i Gilleleje Bio

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GILLELEJE: Biografen Kulturhavn Gilleleje er aktuelle med den første af sikker mange julefilm, som kan nyde i biografens mørke. Denne uges Danmarkspremiere i biffen er eventyret ‘Julemandens Datter 2: Kong Vinters Krystal’.

Lucia bor i Grønland med sin far Julemanden og sin mor Claudia. Lucia er den første pige nogensinde på Den Internationale Julemandsskole. Midt i de travle juleforberedelser bliver Kong Vinters magiske krystal, der giver kræfter til alle julemænd, stjålet, og nu er selve julen i fare for alle verdens børn.

Lucias bedste ven, Oscar, kommer under mistanke for tyveriet og Lucia er den eneste, der tror på hans uskyld. Men da de leder efter den rigtige tyv, kommer Lucia og Oscar på sporet af et hemmeligt broderskab, der ønsker at slukke julens glød for evigt.

Nu er det op til de to bedste venner at finde krystallen og sikre, at det alligevel bliver jul. Filmen har danmarkspremiere den 12. november.

Instruktør: Christian Dyekjær.
Medvirkende: Ella Testa Kusk, Bertil Smith, Mia Lyhne, Martin Buch, Henning Jensen, Ulf Pilgaard, Kristian Halken, Niels-Martin Eriksen, Casper Kjær Jensen, Markuz Jess Petersen, Marianne Høgsbro, Søren Hauch-Fausbøll, Anders Hove, Paul Hüttel, Jens Andersen.

SHORTA
En anden interessant filmoplevelse er filmen ‘Shorta’.

Hvad der helt nøjagtigt skete med 19-årige Talib Ben Hassi, mens han var i politiets varetægt, henstår i det uvisse.

To betjente, Jens og Mike, er på rutinepatrulje i ghettoen Svalegården, da meddelelsen om Talibs død kommer, og et utæmmeligt raseri hos de unge fører til oprør og et krav om hævn.

Pludselig er de to betjente blevet jaget vildt og må slås for deres liv for at komme ud. Filmen er på plakaten igen fra den 13. november.

Instruktør: Frederik Hviid, Anders Ølholm.
Medvirkende: Jacob Hauberg Lohmann, Simon Sears og Tarek Zayat.

Leave a Reply