Et månedligt folkekøkken i Gribskov Produktionsskole er en del af en læringsproces for de unge, hvor de både lærer at udvise service, samarbejde under pres og drive en moderne forretning. Tekst: Isabella Nielsen, Gribskov Produktionsskole. Foto: Produktionsskolen Gribskov. Redigeret af David Abildgaard.

HELSINGE: Første torsdag i hver måned afholder Gribskov Produktionsskole et månedligt folkekøkken. Her er alle byens borgere velkommen til at komme og spise for en pris, der er til at “sluge”.

Næste folkekøkken finder sted torsdag den 2. november kl. 18.00, og her vil produktionsskolen servere andesteg med rødkål, sovs og kartofler i anledning af Mortens aften 10. november. Desserten vil være ris a la mande med kirsebærsovs, og der vil selvfølgelig være mandelgave til en heldig sjæl.

Vil man gerne med, så koster en hovedret 75 kroner, og ønsker man dessert, så er det 25 kroner ekstra.
Børn under 12 slipper med halv pris, og der serveres isvand til maden. Der er mulighed for tilkøb af drikkevarer samt kaffe og te.

På grund af et begrænset antal pladser, skal man bestille bord pr. mail til folkek@gribskov-ps.dk.

Tid: Torsdag d. 2. november kl. 18.
Sted: Gribskov Produktionsskole, Skolegade 43, 3200 Helsinge
Entre: 75 kroner. Børn u. 12: Halv pris.

Et populært initiativ
Initiativet om at lave et folkekøkken kommer fra skolens forstander, Kenn Andersen, som fik det realiseret i samarbejde med resten af skolen.

– Der kommer mange gode historier ud af at have et folkekøkken i lokalsamfundet. Dertil er det også en god læringsproces, så vi syntes, det er et godt koncept, siger forstander Kenn Andersen om initiativet, der derfor har fået lov at fortsætte på ubestemt tid og så længe interessen fra borgerne er til stede.

Og det er den. Den 1. september 2016 kunne produktionsskolen for første gang åbne dørene for et folkekøkken, og det er blevet vel modtaget, ofte med fulde huse.

En læringsproces
Produktionsskolen er kun fem år gammel, så der er endnu en del borgere, der ikke kender til, at der ligger en produktionsskole i Helsinge. Et folkekøkken blev derfor set som en fin måde at introducere skolen for borgerne.

Folkekøkken er også en del af læringsprocessen for de unge, som lærer at udvise service og drive forretning. Alle skolens elever er med til at gennemføre arrangementet, hvorved de kan vise byen hvad de kan. Det er skolens eget køkkenhold, der står for at kokkerere til gæsterne og sørge for, at ingen går sultne derfra.

Resten af eleverne sørger for at servere og pynte op til aftenens arrangement. De unge får dermed også et bedre sammenhold og lærer at samarbejde under pres.

Denne artikel er skrevet af produktionsskoleelev Isabella Nielsen, der hermed får sin debut som journalist med sin første publicerede avisartikel. Isabella redigerer og skriver pt. for Gribskov Produktionsskoles interne nyhedsbrev, og vi har her på netavisen valgt i at indgå i et undervisningsforløb, der har til sigte at bedre hendes evner inden for det skrevne og journalistiske fag.