Fondspenge skal gøre pilgrimsrute mere indbydende

Foto: Presse.

TISVILDELEJE: Gribskov Kommune, Museum Nordsjælland og Naturstyrelsen går i samarbejde med lokale tovholdere om at søge fondspenge til Pilgrimsruten Tisvildevejen. Planen er at skabe en professionel struktur og gøre ruten mere indbydende for pilgrimme og turister med hang til naturoplevelser.

Skal Gribskov være kendt for sine pilgrimsruter, så kræver det en fast struktur og penge til at lønne medarbejdere. Det ser ud til at være kernen i et projekt, som Gribskov Kommune sammen med en lokal arbejdsgruppe nu går i gang med.

Pilgrimsruten Tisvildevejen går fra Esrum Kloster til Mårum, Annisse, Ramløse og ender ved Helene Kilde i Tisvildeleje og er en kulturhistorisk oplevelsesrute, som videreformidler hvad Nordsjælland rummer af natur, kultur, lokale produkter og menneskelige ressourcer.

Men skal ruten være et hit kræver det et målrettet arbejde med at lave en optimal rute, som kan vise, hvad Nordsjælland har at byde på af natur- og kulturoplevelser. Derfor er kommunen, lokale tovholdere, museet og Naturstyrelsen gået sammen om at udforme fondsansøgninger, så der kan findes penge til at oprette en projektlederstilling samt afsættes drifts- og administrationstimer i kommune og museum for at skabe en strukturel ramme om projektet.

Afmærkning af rute
Det er desuden lykkedes at starte et samarbejde med Naturstyrelsen, så man kan gå i gang med at fastlægge den optimale rute, der blandt andet skal indeholde et langt og et kortere forløb for hver dags-etape.

Programmet for sommerens pilgrimsvandring  ad ‘Santiagoruten i Kongernes Nordsjælland – Tisvildevejen’ er allerede fastlagt, og vandringerne kan bookes på VisitNordsjællands hjemmeside. Her kan man også finde yderligere oplysninger, bl.a. program samt kort over Tisvildevejen med de fem dagsrejser fra Esrum Kloster til Helene Kilde i Tisvilde og bogen om Tisvildevejen: https://www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/vandre/pilgrimsfaerd-i-kongernes-nordsjaelland.

På Ramloseguiden.dk kan man finde yderligere oplysninger, bl.a. baggrund og idé: https://www.ramloseguiden.dk/oplev-ramløse/pilgrimsruten-i-nord

Giv din mening til kende: