Forældre afhentede børnene til Julegudstjeneste

(Foto/Tekst/Video: Allan Andersen)

GRÆSTED: Tirsdag formiddag blev en alternativ julegudstjeneste afviklet i Græsted Kirke, dog uden præstens medvirken og et orgel som ikke sagde een eneste tone. Det var en gruppe af forældre til skolebørn på Gribskolen, som i protest over aflysning af den traditionelle Julegudstjeneste, afholdt en hyggestund i kirken.

Gruppen af forældre afhentede ganske enkelt deres børn på skolen kort før kl. 10.00, og gik herefter i samlet flok fra skolen og op til Græsted Kirke.

Der var godt fyldt op i kirken ved arrangementet, hvor det var der cirka 40 børn fra skolen som deltog og der var også forældre og børn som – for at bruge Gribskolens egen formulering – ikke var af protestantisk trosretning men som støttede op om protesten mod den aflyste julegudstjeneste. En sag som de ganske ufrivilligt er blevet gidsler i.

Borgmester Kim Valentin fulgtes med skolebørnene op til kirken og deltog i arrangementet, hvor der blev sunget et par julesange – en noget anderledes oplevelse idet det normale juleevangelie fra præsten, akkompagneret af kirkens orgel, fuldstændig manglede.

Dog klemtede kirkens klokker lige en kort stund, da børnene ankom til kirkens dør.

Initativtageren til forældrenes protestaktion, Pernille Vainio, var fuldt tilfreds med fremmødet. Det gav en fælles mulighed for at vise sin utilfredshed med beslutningen om at droppe julegudstjenesten, hvor mange forældre har en følelse af ikke at være blevet hørt.

Ligeledes var Borgmester Kim valentin også godt tilfreds med fremmødet.

– Vi skal lige huske på at det her er en tirsdag formiddag, så jeg synes faktisk at fremmødet var rigtig flot, lød det fra Kim valentin efter arrangementet. 

Efter at have sunget tre julesange returnerede børn og forældre til Gribskolen.

Skriv din kommentar her: