Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Børnehavesagen: 25-årig mor sigtet for vold, hærværk og tyveri

GILLELEJE: ‘Børnene har heldigvis ikke set noget’ lød det fredag, da sagen om det voldelige overfald på mindst to børnehavepædagoger kom til offentlighedens kendskab. Efterfølgende har det vist sig at børnene overværede det voldelige optrin. En 25-årig kvinde er nu sigtet for vold, hærværk og tyveri i forbindelse med sagen.

Det viser sig at den daglige leder, Ida Maria Høgild, rundsendte en besked til forældrene inden sagen kom til offentlighedens kendskab, og her oplyste at ‘børnene har set personalet blive råbt af, skubbet og skældt ud’.

Overfor Netavisen Gribskov blev der senere på dagen oplyst at børnene heldigvis ikke havde set noget, hvilket fik nogle forældre til at reagere og kontakte redaktionen omkring deres børns oplevelse af situationen.

‘Min datter er meget rystet, og fortæller at flere af pigerne var meget bange og græd’ fortæller en forældrer hvis identitet er kendt af redaktionen. Der udover er der yderligere mindst fire børn som ifølge deres forældre overværede angrebet på pædagogerne.

Således er det sikkert at børnene ikke var afskærmet, men derimod var vidner til det voldelige optrin i Fælleshuset.

Ville have fat i lederen
Episoden med den voldelige optræden foregik dog ikke alene i Fælleshuset, men udspillede sig også i selve børnehaven efter at de overfaldne pædagoger var kommet sikkert retur til børnehaven med børnene.

Her kommer den voldssigtede kvinde i selskab med nogle personer nu ned i selve børnehaven, og vil have fat i den daglige leder Ida Maria Høgild. Personerne tror hun er på sit kontor bag en låst dør, og derfor sparker man døren ind til kontoret som viste sig at være tomt.

Der blev ifølge Netavisen Gribskovs oplysninger ved den lejlighed stjålet noget computerudstyr, en bærbar PC samt børnehavelederens mobiltelefon.

Vagtchefen for Nordsjællands Politi bekræfter lørdag formiddag kildens oplysninger, idet den 25-årige kvinde er sigtet for to tilfælde af vold mod pædagogerne, samt hærværk og tyveri. Vagtchefen kan dog ikke gå i detaljer omkring de stjålne genstande, og ønsker ikke at oplyse noget omkring kvindens etniske oprindelse som kan have ligget til grund for den kulturelle misforståelse.

Truende optræden sket tidligere
Desuden er Netavisen Gribskov fra flere sider blevet oplyst om at fredagens episode ikke er en enlig svale, idet den voldssigtede kvinde ved flere lejligheder har optrådt aggressivt og truende overfor personalet i børnehaven.

Kvinden skal dog ikke tidligere have været direkte voldelig, i den grad som det skete fredag.

Forældre: Mangelfuld information
Forældrene fortæller enstemmigt at de ikke aner hvad de skal snakke med børnene om, da de ikke ved hvad der foregik og ikke mindst hvad der udløste den voldsomme vrede, som endte med vold mod mindst to af børnenes pædagoger.

Voldsepisoden betegnes som ‘en kulturel misforståelse’, men forældre oplyser både til Netavisen Gribskov og i en lang række opslag på Facebook, at de mangler konkret information om hændelsen, så de kan snakke med børnene om hvad der skete og ikke bare gætte sig frem.

Massiv opbakning til pædagogerne
De tre pædagoger som var med børnene til fødselsdag i Fælleshuset, og som endte med at blive mål for det voldelige angreb, møder til gengæld en massiv opbakning og prises for deres indsats for at beskytte børnene.

I et indslag på Facebook lyder det bla: “Tænk at stå model til blive skubbet, slået og råbt af, de passer vores børn 5 dage på en uge i ca 8/9 timer om dagen og så bliver de behandlet på den måde pga en uoverensstemmelse. Både børnehave og vuggestue har heldigvis nogle helt fantastiske voksne.”

 

Netavisen Gribskov har lørdag forsøgt at få kontakt til daglig leder Ida Maria Høgild for en kommentar, men det er endnu ikke lykkedes.

Vi følger op på sagen.

Seneste nyheder:

Tip os!