Forældre om børnehavelukning: Det giver jo ingen mening

Forældregruppen i Engerød Børnehus har svært ved at se logikken i politikernes beslutning om at lukke deres institution for at spare penge på kort sigt. Foto: Genrefoto.

DEBAT: Gribskovs lokalpolitikere har netop givet sig selv en årlig lønstigning på 1,4 mio.kr.
Lønstigningen begrundes med mere tid til borgerinddragelse. Samtidig har man helt uden borgerinddragelse valgt at lukke Engerød børnehus med 41 indmeldte børn plus vuggestuebørn skrevet op, hvilket forældre og ansatte kan læse i pressemeddelelse!

Årlig besparelse lyder på ialt 0,43 mio.kr. Småpenge i forhold til hvor meget mere kvalitet Helsinges børnefamilier får, hvis børnehuset bevares. Og penge, der bare er så meget bedre givet ud end borgerinddragelse for 1,4 mio.kr., der ikke er en realitet.

Kommunens beregninger skæmmes også af en kæmpe fejl. Engerød børnehus er IKKE normeret til 85 børn, men til 58 børn. Engerød har således en belægningsgrad på over 70% – ikke de 48%, som politikerne har forholdt sig til!

Forældrene i Engerød Børnehus måtte læse på netavisen, at de stod til at miste børnehaven. Screenshot fra institutionens hjemmeside.

At Engerød børnehus pt. ikke er fuldt belagt, kan os som kender huset ikke forstå. Vi må have været for dårlige til at gøre reklame for den dejlige institution. For Engerød kan virkelig noget særligt.

Engerød formår som en mindre institution at rumme børn med særlige behov, der kunne blive klemt i en større institution. Engerød er certificeret Naturbørnehave, et navn man i høj grad lever op til i det daglige, og hvor også lokationen som nabo til Høbjerg Hegn spiller en stor rolle. En stor og uudnyttet ”branding”-værdi, der i høj grad kunne være med til at tiltrække nye børnefamilier til Helsinge.

Når man derimod planlægger at lukke institutioner og ydermere forkorte åbningstider, så bliver det meget svært at tiltrække nye familier til Helsinge og velsagtens resten af Gribskov.

RELATERET LÆSNING: FLERE BESPARELSER: Engerød og Hestehaven står til at skulle lukke

Politikerne skriver, at prognoserne har vist et faldende børnetal i Helsinge, men nu tyder meget på, at det netop er ved at vende. Vælger kommunen at sælge Engerødmatriklen for sølle 1,5 mio.kr, kommer man til at stå med en kæmperegning om få år, når børnene fra Møllebakken (med 200 boliger) og Troldebakkerne (med 700 boliger) banker på døren.

En sammenligning:
Hvis vi i panik nedlagde parkeringsplader, hver gang der var en tom p-plads i byen, ville vi om kort tid ikke længere kunne bryste os af at være en by med 2000 gratis p-pladser. Dermed ville handelslivet i Helsinge være endnu mere i knæ, end det er tilfældet i dag.

Det samme er ved at ske med Helsinges daginstitutioner. Hvis de kommunale dagtilbud ikke længere er attraktive, så bliver de valgt fra.

Så, kære lokalpolitikere, tænk jer om inden I lukker Engerød Børnehus.

M.v.h.

Julie Molin, Tina Langford og Trine Schousen på vegne af forældregruppen i Engerød Børnehus, Engerødvej 43, 3200 Helsinge

Giv din mening til kende: