Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Fordele og ulemper ved et SMS lån

Der findes rigtig mange låneudbydere, der reklamere med SMS lån (også kendt som kviklån), uden at man skal stille sikkerhed.

Vil du gerne blive lidt klogere på, hvad det betyder, og hvilke fordele og ulemper, der kan være i forbindelse med det, så læs med her.

Banker kræver ikke sikkerhed for dit lån
At optage et SMS lån uden at stille sikkerhed betyder, at man ikke behøver at sætte noget af værdi i pant – som f.eks. hus, bil eller båd. Det betyder, at skulle man ende i RKI-registreret som dårlig betaler, så kan låneudbyderen ikke tage huset fra en.

Et SMS lån uden sikkerhed betyder (i tråd med det), at banken ikke blander sig i, hvad man bruger pengene til. Det kan for eksempel være, man køber en ny computer og forholde sig til afbetalingen efter hjemkomsten.

Her vil en almindelig bank gerne have en snak med dig på forhånd, og de afviser muligvis lånet, fordi de ikke vurderer det til at være ”økonomisk ansvarligt” lige nu. I sådan en situation kan et mobillån give den mulighed, at man selv kan bestemme.

Kreditvurdering
Det kan også være, at man ikke vil igennem en hel masse faser, der bl.a. vil være en kreditvurdering, en samtale med banken, at stå til regnskab for, hvad man skal bruge pengene til, hvis ens computer er gået i stykker – og man skal have en ny lige før eksamen.

Her er det nemt at blive godkendt, da man ikke skal igennem en lang vurdering hos låneudbyderen. At låne med SMS lån er hurtigt – med ganske få klik kan man være igennem ansøgningsprocessen, og efter kun få dage har man pengene på sin konto (nogle steder allerede samme dag).

Der findes masser af muligheder for at sammenligne udbydere af SMS lån, og den store konkurrence gør, at man muligvis kan finde et fornuftigt SMS lån, der passer til ens behov. Nogle steder specialiserer sig inden for sms lån. Nogle lån er nyttige, hvis man blot skal låne til en uventet regning en måned, og enkelte giver acceptable tilbud på større beløb.

Ulemper: Her er grundene til ikke at tage et mobillån uden sikkerhed
Med mobillån uden sikkerhed, kan det ende med at blive en dyr fornøjelse. Mange låneudbydere, der ikke stiller andre krav end, at man skal have en alder over 18 år, være dansk statsborgerskab og ikke være registreret hos RKI, kan ikke reelt vide, hvordan din evne til at afdrage på lånet er.

Derfor stiller de sikkerhed i form af extra høje renter, der garanterer, at de hurtigst muligt får penge tilbage.

SMS lån er blandt de dyreste alternativer, der findes, siger det norske websted forbrukslån.no. Det er bankernes fortjeneste ved, at tage risikoen ved at give finansiering , selvom man kan være en fattig studerende, der ikke har mulighed for at betale pengene tilbage inden for en overskuelig fremtid.

At tage et SMS lån, kan ofte være et nemt og hurtigt plaster på et akut økonomisk sår. Men er der tale om et større problem, vil det være en alt for kortvarig samt ikke gennemtænkt løsning.

Her anbefales det i stedet at snakke med banken eller en rådgiver, der kan se i dybden med den gæld eller privatøkonomi, man har, og hvordan man bedst kan sidde i det.

Et SMS lån bør tages med omhu, for det kan ende med at koste rigtig meget i renter, specielt, hvis man ikke formår at betale afdragene til tiden. I værste tilfælde kan det ende som en skrue uden ende, hvor man bliver nødt til at tage endnu en ny kredit, for at betale anden gæld af.

Tænk fornuftigt, her et par gode råd
Før der tages et kviklån eller SMS lån, bør man altid sammenligne forskellige tilbud. Forskellige låneudbydere henvender sig til forskellige målgrupper samt lånebehov, så gør op med dig selv, hvor meget der er nødvendigt at låne samt, hvad pengene skal bruges til. Hvor lang løbetiden skal være er også relevant, og bør ikke være over alt for lang tid.

Lav et budget og ha’ for øje, hvordan det månedlige afdrag vil have effekt på privatøkonomien. Også de årlige omkostninger i procent har en betydning, hvis der er tale om et større beløb. ÅOP’en (årlige omkostninger i procent) indikerer de samlede udgifter for hele SMS lånet, så det en rigtig god faktor at have med, allerede når man sammenligner tilbud.

Der findes alternativer til et SMS lån, hvor man ikke skal stille med noget i sikkerhed, så overveje, hvilke muligheder, der er. Det kan være at en kassekredit, et bevilliget overtræk eller et almindeligt banklån er bedre passende i forhold til din situation.

Det er altid værd at kontakte samt rådføre sig med folk, der har forstand på pengesager og måske kan give et godt råd med på vejen.

Relateret artikel: https://www.dr.dk/nyheder/penge/masser-af-ubetalte-sms-laan-i-sverige

Seneste nyheder:

Tip os!