Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

FOREDRAG: Apostlen Peter – om at svigte og genrejse sig

GILLELEJE: Onsdag den 10. november kl. 14.30 inviterer Luthersk Mission, Vesterbrogade 22, i Gilleleje til et eftermiddagsmøde som inkluderer et foredrag om fiskeren Simon, der svigtede på alvorlige måder, men som også blev rejst op igen. Alle velkomne, gratis adgang.

Korsfæstelsen af Peter af Caravaggio (1571-1610)

Tidligere sognepræst Ivan L. Jacobsen, der i mange år var præst i Frederiksværk, genfortæller den fascinerende og stærke historie om den jødiske fisker, Simon, der mødte Jesus og blev en af hans nære fortrolige. Jesus gav Simon tilnavnet Kefas, som betyder ‘klippen’. Vi her i det kolde nord kender ham måske bedre som apostlen Peter, en budbringer der både på mange måder levede op til sit tilnavn, men som også formåede at svigte på alvorlige måder.

Som Jesus sagde til Peter: “Salig er du, Simon, Jonas’ søn, for det har kød og blod ikke åbenbaret dig, men min fader i himlene. Og jeg siger dig, at du er Peter, og på den klippe vil jeg bygge min kirke, og dødsrigets porte skal ikke få magt over den. Jeg vil give dig nøglerne til Himmeriget, og hvad du binder på jorden, skal være bundet i himlene, og hvad du løser på jorden, skal være løst i himlene”.

Store ord. Men hvordan modtog Peter denne store gave og byrde: At bære nøglerne til Himmeriget?

“Peters livsrejse rummer dybt interessante aspekter, som mange mennesker kan spejle sig i og lære af”, lyder det i en udsendt pressemeddelelse fra Luthersk Mission.

Det er gratis at deltage, og der serveres kaffe undervejs.

Seneste nyheder:

Tip os!