Foredrag: Breve fra koncentrationslejren

Millioner af fanger mistede livet i tyske koncentrationslejre under 2. Verdenskrig. Kun få breve nåede ud af lejrene, som derfor længe fik lov at udøve hadske forbrydelser uden det kom offentligheden for skue. Foto: Ukendt fotograf under befrielsen af Dachau.

GILLELEJE: Søren Nordklint gæster Kulturhavnen for at kaste lys på de mange breve, der fandt sin vej ud af de tyske koncentrationslejre under 2. Verdenskrig. Mange af brevene viser en dagligdag, der på mange forfærdelige måder lignede Faust’s forestilling om Helvede.

Dette brevpapir med tegning blev sendt fra koncentrationslejr Dachau.

Millioner af mennesker endte under 2. Verdenskrig i tyske koncentrationslejre for synder de på ingen måde havde skyld i. Normalt ville man have store mængder post fra lejre med til trods for, at der var nedskrevet regler om regelmæssig postgang, fik mange fanger aldrig lov til at sende meddelelser ud af dødslejrene.

Søren Nordklint har indsamlet kopier af en stor del af den mangelfulde post fra lejrene og vil under foredraget komme nærmere ind på flere af de skæbner der endte deres liv i de grusomme lejre.

Foredraget er med gratis adgang, men tilmelding nødvendig på www.gribskovbib.dk.

TID: Tirsdag d. 13.11. kl. 19-21.
STED: Gilleleje bibliotek, Kulturhavnen Bio 2, Peter Fjelstrupsvej 12, Gilleleje.
ENTRE: Gratis, tilmelding nødvendig.

Leave a Reply