Foredrag: Fra dåseringe til benproteser i Thailand

Foto: Presse.

GILLELEJE: Projekt Dåseringe, et dansk opstartet projekt der hjælper fattige få benproteser, gæster Gilleleje Bibliotek 22. november for at fortælle om deres arbejde og hvordan du kan hjælpe.

Foredraget, som er gratis at deltage i, finder sted 22. november kl. 17-18 i Mix-hjørnet på biblioteket i Kulturhavnen, og her vil tovholderne præsentere deres arbejde rundt om i verden.

Ideen til Projekt Dåseringe kom efter et besøg i Bangkok, hvor dåseringe indsamles, smeltes om til skruer og møtrikker, som bruges i benproteser.

Og mange dåseringe små, kan få børn og voksne til at gå:

“Projekt dåsering er er blevet en stor succes, idet det er lykkes at skabe en stor ringvirkningseffekt. Vi har doneret ca. 425.000 kr. til hospitalet Prostheses Foundation i Thailand siden 2009”, skriver foreningen  blandt andet på sin hjemmeside.

Behovet for indsamling er tragisk. I thailand findes der mere end 400.000 mennesker med behov for proteser. Mange af skaderne kommer som konsekvens af miner, slanger, diabetes og ulykker, og i Chiang Mai, Nordthailand, ligger en klinik, som laver gratis benproteser til de fattige bønder, og en del af proteserne bliver til netop med metal fra gamle dåseringe.

Projekt Dåsering?
Projekt Dåseringe er et dansk velgørenhedsprojekt, der arbejder i Skandinavien og hjælper mine- og sygdomsramte i Asien. Frivillige indsamler dåseringe til benproteser og støtter op med økonomiske bidrag.

– Vi har siden 2012 hjulpet med at åbne over 140 mobileklinikker og er nu bl.a. repræsenteret i Kina, Vietnam, Malaysia og Thailand, skriver Projekt Dåsering på sin hjemmeside.

Projekt Dåseringe blev til efter et besøg til Thailand tilbage i 2002 af den danske kvinde Kirsten Egelund Andersen. Hun så, at de lokale samlede dåseringe ind – og brugte dem til et godt formål, nemlig som skruer og bolte og andre dele til kunstige ben- og armproteser.

I projektets fundats står bl.a, at det primært er fattige mennesker, der kan komme i betragtning.

Hjælp de benløse
Du kan også hjælpe. Det kan ske ved selv at samle ringe fra øl og sodavandsdåser og medbringe til foredraget. Se mere: www.daaseringe.dk, hvor der også står hvordan du kan støtte via mere traditionelle metoder.

TID: 22. november kl. 17-18.
STED: Mix-hjørnet, Kulturhavnen Gilleleje.
ENTRE: Fri entre – ingen tilmelding.

Giv din mening til kende: