Foredrag: Guds billede i maleriet

Gud har mange ansigter, siger man. I de klassiske renæssance- og guldaldermalerier har Gud det dog med at se ud som en ældre, vesteuropæisk mand. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Maleri: Pieter de Grebber, "God nodigt Christus uit plaats te nemen aan zijn rechterhand".
GRÆSTED: Glimt i Græsted inviterer til en hyggelig aften med gratis foredrag med fokus på de mange billeder af Gud i både figurativ og fysisk form.

Glimt holder en række aftener med fokus på Gud i kunsten og litteraturen. Det første møde med dette tema sker med Marianne Rygh, som er inviteret til at give sit bud på ”Guds billede i maleriet”.

Hun er født i Oslo, men har været bosat i Gilleleje de sidste 23 år. Med i bagagen har hun blandt andet en diplomeksamen fra Bergens Kunsthåndværksskoles grafiske linje.

Marianne har arbejdet som layouttegner i Norges største TV-magasin, undervist i billedkunst på højskoler i Norge og Danmark, illustreret en række bøger og arbejder nu som billedkunstner.

“Hun ønsker at formidle sin tro gennem billederne, og har særligt fokuseret på Jesu møde med mennesker. Hendes teknikker er akryl, olie, akvarel og tegning”, forklarer GLIMT i en udsendt pressemeddelelse.

Der vil i løbet af aftenen serveres kaffe og te m.m. – naturligvis under forhold, så man ikke behøver at være bange for corona-smitte.

TID: tirsdag den 25. august klokken 19.30.
STED: Glimt, Græsted Hovedgade 34 B.
ENTRE: Gratis adgang.

Leave a Reply