Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Foredrag i Gilleleje Kirke: ‘Her står jeg – Mig og Islam’

GILLELEJE: Mona Sheikh, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier besøger Gilleleje Kirke med foredraget “Her står jeg – mig og Islam”. Gratis adgang.

Mona Sheikh

Mona Sheikh har længe været en aktiv skikkelse i den danske debat om Islam og er ofte blevet kritiseret for sine holdninger, både af muslimer og ikke-muslimer. Hun har en fortid som aktiv i bevægelsen Women Youth League, hvis hovedorganisation, Minhaj-ul-Quran, i Pakistan er blevet sat i forbindelse med islamisk fundamentalisme. Hun har også en fortid som politiker for henholdsvis Centrum Demokraterne og De Radikale. Sidstnævnte bad hende i 2001 om at forlade partiet, efter at hun havde ytret støtte til oprettelsen af et muslimsk parti i Danmark.

Mona Kanwal Sheikhs hovedekspertise som seniorforsker er primært militante bevægelser i Pakistan, herunder særligt bevægelser knyttet til det pakistanske Taliban. Hendes forskning fokuserer også på religiøse legitimeringer af, og mobilisering til, vold, ligesom hun har beskæftiget sig mere bredt med Islamistiske ideologier relateret til Al-Qaeda, Hamas og det Muslimske Broderskab.

Tid: Torsdag d. 1. februar kl. 19.30-21.30.
Sted: Gilleleje Kirke, Gilleleje Hovedgade 43, Gilleleje.
Entre: Gratis.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Seneste nyheder:

Tip os!