Foredrag: Kan fiskeri være bæredygtigt?

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GILLELEJE: Er vi ved at fiske havene tomme? Kan vi på globalt plan hente 90 millioner ton dyreliv op af havet hvert år uden konsekvenser? Et kommende gratis foredrag med Ken Haste Andersen vil sætte fokus på bæredygtigt fiskeri.

Et kommende foredrag på biblioteket i Kulturhavnen sætter fokus på fiskeriet.

“Cirka 10 procent af den protein, verdens befolkning spiser, stammer fra fisk fanget i havet. Fangsten driver en enorm økonomi på over 100 milliarder kroner årligt”, lyder det fra foredragsholder Ken Haste Andersen, som vil tale om fiskeriet på både lokalt og globalt plan.

“I modsætning til landbrug er fiskeri en jagt, som foregår i den fri natur. I dette foredrag vil jeg diskutere de store spørgsmål omkring bæredygtigt fiskeri, både i et globalt perspektiv og med eksempler fra vores egne farvande”, forklarer han i en udsendt pressemeddelelse.

Blandt de spørgsmål man kan forvente svar på er: Hvad vil det egentligt sige, at have bæredygtigt fiskeri? Hvordan forvalter vi fiskeri i EU? Kan vi producere mere protein fra havet – eller bør vi producere mindre? Hvad er konsekvensen af ændret fiskeri i forhold til FN’s verdensmål? Hvad betyder fiskeri for andet liv i havet, såsom fugle, sæler og hvaler?

Og endelig: Hvad betyder trusler fra forurening og klimaforandringer, og hvilke muligheder er der for bæredygtig produktion af protein i fremtiden?

Kom og hør foredraget på Gilleleje bibliotek. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding på forhånd. Det kan ske ved at klikke her: Tilmelding.

STED: Biblioteket, Kulturhavn Gilleleje.
TID: 31. maj, kl. 17-18.
ENTRE: Gratis, tilmelding nødvendig.

Leave a Reply