Formand for lukningstruet Munkeruphus: Vi fik intet at vide

Foto: Presse/Munkeruphus. Tekst: David Abildgaard.

Dronningmølle: Stemningen i udstillingsstedet Munkeruphus er ikke til julehygge efter at de ansatte og bestyrelsen uden varsel få dage før onsdagens byrådsmøde fik at vide, at de ville miste to-trediedele af tilskudet fra kommunen. Det gør tilværelsen mere end usikker for det velansete kunsthus.

Stemningen var ellers opløftet og positiv, da ledelsen for Munkeruphus tidligere på sæsonen kunne præsentere en besøgsfremgang på hele 40% i forhold til sidste år. Den glade stemning skal man i dag finde andetsted, for efter onsdagens byrådsmøde er den som forduftet i Munkeruphus. På mødet blev det besluttet at bruge en så stor sparekniv, at huset nu er tæt på at blive skåret midt over.

– Nu må vi prøve på alle mulige andre måder at finde nogle penge. For der skal skaffes flere penge, for at huset kan fortsætte, forklarer bestyrelsesformand for Munkeruphus, Mogens Grandborg.

Fik intet at vide
Han er bestyrelsesformand for Gunnar Aagard Andersens tildligere hjem i de idylliske omgivelser mellem Dronningmølle og Gilleleje. Huset blev opført for præcist 100 år siden, og hvad der skulle have været et festår får nu en bitter eftersmag. Og chocket har endnu ikke fortaget sig blandt de ansatte og medlemmerne i bestyrelsen.

– Det er sket meget abrupt og uprofessionelt. Jeg fik det første gang at vide, da jeg blev ringet op af en fra pressen i fredags, forklarer Mogens Grandborg.

Reaktionen kommer to dage efter onsdagens ekstraordinære byrådsmøde, hvor politikerne brugte timer på at diskutere politisk svigt og rævekager. Mellem de mange beskyldninger om aftalebrud i byrådssalen, kom det frem, at Munkeruphus, netop som led i de skiftende politiske vinde, selv ville blive udsat for et aftalebrud af de helt store. De mister til næste år en stor del af deres årlige tilskud fra og med næste år. Det gør de for at give Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative penge nok til at indfri deres løfte til vælgerne om at smide den noget mere politisk upopulære sparekniv tilbage i skuffen, når det kommer til børne- og ældreområdet.

Bestyrelsesformanden understreger over for Netavisen, at med så pludselig en besparelse handler det om overlevelse.

– Vi må ud og se, om der er fonde, der kan hjælpe os. Men betingelsen for mange af de fonde er, at basisdriften skal være sikret via kommunal støtte. Vi håber derfor, at kommunen kan finde en løsning, forklarer han.

 

Skriv din kommentar her: