GILLELEJE: Den succesfulde formel 1-kører Ronnie Peterson drøner ind på det hvide lærred, når Gilleleje Biblioteks dokumentarklub viser dokumentaren Superswede næste onsdag.

Er du til supersvedige biler med fart over feltet? Så skal du skynde dig at trykke internetspeederen i bund og bestille billet til dokumentarfilmen Superswede, der handler om Ronnie Peterson, Sveriges mest succesfulde Formel 1-kører til dags dato.  

Fra arbejderknægt til stjernestatus
Ronnie Peterson voksede op i en arbejderklasse-familie i Örebro. Han fik i en rasende fart millioner af fans, da han viste sine evner bag rattet i Formel 1.  Det store talent gav ham tilnavnet ”Superswede”, og den hurtige racerkører er i dag et svensk ikon i samme klasse som Björn Borg, Ingemar Stenmark og Zlatan Ibramovich.

Ronnie Petersons liv med pludselig berømmelse og rigdom endte tragisk, da han for øjnene af hele verden mistede livet ved et voldsomt sammenstød på Monza-banen i 1978.

Åbenhjertige interviews
Dokumentarfilmen Superswede indeholder interviews med store racer-personligheder som Niki Lauda og Jackie Stewart samt arkiv- og eksklusivt materiale.  Og der vises selvfølgelig sekvenser fra Petersons hæsblæsende racerløb.

Se filmen på det store lærred og få indblik i den hårde Formel 1-verden. Filmen vises af Gilleleje Biblioteks Dokumentarklub DOKU i samarbejde med Gilleleje Bio.

TID: Onsdag d. 21. februar kl.16.30.
STED: Biografen Bio 2, Kulturhavn Gilleleje, Peter Fjelstrupsvej 12, Gilleleje
ENTRÉ: 30 kroner. Billetter fås på billetbestilling.