Formand for Havregården: Vi har svigtet de unge

Tekst: David Abildgaard. Foto: Rudy Skitterians/Pixabay.
GILLELEJE: Havregårdens formand Jonas Fedder Witt fortæller til Netavisen Gribskov, at bestyrelsen blev holdt i mørke omkring meget af det, der foregik på skolen.

Ifølge Havregårdens forstander er der sket meget, som ikke har set dagens lys. Vi har talt med formanden Jonas Fedder Witt for at blive klogere på, hvor meget bestyrelsen var vidende om.

RELATERET LÆSNING: Skoleledelse dækkede over vold, selvmordsforsøg og seksuelle overfald

Hej Jonas. Hvorfor skal der gå så lang tid, før der sker noget fra jeres side?

– Da Socialtilsynet sidste år gjorde os opmærksom på de her ting, traf bestyrelsen en række beslutninger, blandt andet at der skulle udarbejdes en ny seksualplan, hvor det klart fremgår hvordan man skal forebygge de her krænkelser, hvordan man skal håndtere dem, og hvordan man skal arbejde med det efterfølgende. Vi kan konstatere, at den handleplan ikke er blevet fulgt.

RELATERET LÆSNING: Havregården indkalder personalet til stormøde efter fyreseddel til leder

Hvem havde ansvaret for at føre planerne ud i livet?

– I sidste ende er ansvaret forstanderens.

Der er tilsyneladende sket meget på skolen, som bestyrelsen ikke har været bevidst om. Kommer det bag på jer?

– Jeg vil til fulde genkende det som DR skriver og hvad der bliver afrapporteret i rapporten fra socialtilsynet. Det er virkeligheden nu, og vi kan nu se, hvad der er foregået. Men undervejs er der informationer, som vi ikke har fået i denne her sag.

RELATERET LÆSNING: Tavshed om fyring: Byrådsmedlem stoppet som forstander af kostskole

Der har blandt andet været noget med logbøger, der er ændret. Har i overblik over, om alt er kommet ud i lyset nu?

– Sagen er ikke endelig belyst på nuværende tidspunkt. Vi undersøger stadig hvad der er op ned. Vi kan konstatere, at der er nogle citater, der er blevet redigeret i. Hvem der har gjort hvad, og til hvilket formål, har vi ikke det fulde overblik over.

Hvad betyder det fremadrettet for skolen?

– Havregården har valgt at bortvise forstanderen. Dernæst skal jeg ikke lægge skjul på at det er en meget voldsom sag, og vi har et stort arbejde foran os for at genopbygge en tillid, så vi kan være et sted, der løser de her problemer for børn og unge.

Er politiet indblandet og kommer der et retsligt efterspil?

– Det kan jeg ikke kommentere lige nu.

Hvor meget bag på dig kommer det her? Du har været formand et stykke tid.

– Det står klart, at de her informationer vi har nu har vi først haft overblik inden for ganske kort tid. Helt personligt er jeg… jeg prøver at finde ord… ulykkelig over den situation vi står over for. Jeg synes ikke vi her på Havregården har levet op til det ansvar vi har over for de børn og unge som har været på Havregården.

Leave a Reply