Kommunens mange pilgrimsruter og flotte naturområder gør det oplagt at finde plads til et vandrerhjem i Gilleleje. Placeringen er dog et problem, ligesom der skal investeres i en business-case, så der kan lokkes investorer til. Tekst: David Abildgaard. Foto: Arkiv/genrefoto.

GILLELEJE: Kommunens planer om at tillade opførelsen af et vandrerhjem bag stationen i Gilleleje er blevet kaldt midlertidigt til pause. Der er blevet fundet forurening i jorden, og kommunen er derfor på kig efter muligvis at placere det ved Gillelejehallen.

Det er endnu ukendt om opdagelsen af forurening i jorden ved togstationen i Gilleleje er nok til at stoppe planerne om at opføre 50 lejligheder til et kommende vandrerhjem. Kommunen er ved at analysere området for at afklare, om kommunen skal kigge nærmere på at placere hjemmet bag Gillelejehallen i stedet.

Mens det pågår er politikerne i udvalget for Udvikling, By og Land blevet bedt om at finde 150.000 kroner frem til blandt andet at lave en business-case, som skal beskrive det turisme-potentiale, der er forbundet med at etablere et vandrerhjem i Gilleleje. Rapporten skal blandt andet beskrive konceptet og give svar på finansieringsbehov, forventede afkast for investorer og lignende.

Planen er at den skal bruges som rettelinje til en kommende udbudsproces og samtidig være med til at tiltrække investorer. Der skal også ses på, hvilken betydning sådan et vandrerhjem vil have i forhold til at skabe vækst og understøtte turisme og erhvervslivet i Gilleleje.

Workshops og borgermøde
En god business-case rummer en klar vision og en af de første opgaver for dem der laver den bliver at afholde en eller flere mindre workshops med inviterede gæster, hvor der skal arbejdes med den overordnede vision og koncept for vandrerhjemmet i Gilleleje.

Senere kommer også et åbent borgermøde.

Det forventes, oplyser kommunen, af workshops, borgermøde og færdig business-case kan være klar i andet kvartal 2018.

Vandrehjem eller vandrerhjem?
Erfaringen fortæller os, at vi risikerer at få mails der påpeger stavemetoden af ordet vandrerhjem. Mange vil mene, at det staves vandrehjem, og det har de ganske ret i. Ordet kan staves på begge måder. Den klassiske stavemåde er dog vandrerhjem.

Læs også: Fire placeringer i spil til vandrerhjem i Gilleleje