Frivillige gav de ældre på Skovsminde en dag med oplevelser

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

GRÆSTED: Foreningen Skovsmindes Venner bør tirsdag beboerne i plejecenteret på en hyggelig udflugtstur ud i det grønne med inkluderet frokost. Og vennerne slog sig i selen for at give de ældre en positiv dag i fællesskab.

Der var stablet et travlt tirsdagsprogram på benene for de mere friske beboere i Skovsminde. Dagen startede ved, at en lille håndfuld blev tilbudt en hyggelig cykeltur med centrets to rickshaws, drevet af frivillige, som tog til Solbjerg Engsø ved Helsinge og Kagerup.

Derefter stod centerets busser klar til en tur med resten af beboerne, som på foranledning af Skovsmindes fysioterapeut, der ser en fordel i at tage så mange beboere som muligt ud i naturen. Planen var at tage i skoven for at grille, men det lidt ustadige vejr betød, at turen i stedet gik til restauranten på campingpladsen i Smidstrup.  Der var to busser og to personbiler fyldt med passagerer, forklarer centrets aktivitets- og frivillighedskoordinator.

– Vi kørte først mod fugleparken og derefter fortsatte vi i lokalområdet Esbønderup, Esrum og Gilleleje i de smukke områder i Gribskov kommune. Ved 12-tiden havnede vi på restauranten, hvor ejeren og det øvrige restaurantpersonale ventede på os, forklarer Dariush Mombaini, der ikke er sen til at takke de mange frivillige, som troligt år efter år bakker op om formålet med at give flere livsbekræftende oplevelser for pensionisterne.

– Vi vil gerne takke Bergmanns Biler for at sponsere en bus, og vi takker Skovsmindes Venner for at donere frokosten til det hyggelige arrangement, lyder det fra Dariush Mombaini på vegne af centerets ansatte.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv din kommentar her: