Frivillige i rickshaws skal transportere ældre rundt

Foto: Presse.

GRIBSKOV: Der kommer fart på de ældre beboere i to af kommunens plejecentre. Fra og med 26. januar starter et projekt op, som skal få de ældre på Skovsminde og Trongården ud i landskabet i elektriske rickshaws piloteret af frivillige.

De to første rickshawcykler er allerede indkøbt af penge stillet til rådighed af udvalget Forebyggelse og Idræt. Formanden for udvalget, Trine Egetved-Sørensen, klipper snoren for den første rickshawcykel på Skovsminde i Græsted lørdag d. 26. januar og på Trongården lidt senere på året.

Og tænker du nu, at du da gerne vil være frivillig turguide, så kan du med fordel møde frem på dagen i Skovsminde, hvor der vil være mulighed for at lære mere om projekt ‘Cykling uden alder’.

Et populært tiltag
Cykling uden alder er etableret i flere andre kommuner landet over, og du kan læse mere om initiativet her: ‘Cykling uden alder‘.

Den første cykel indvies lørdag d. 26. januar kl. 13 på Skovsminde Omsorgscenter på Skovsmindeparken 2 i Græsted. Alle er velkomne, og dagen byder på prøveture til passagerer og en introduktion for nysgerrige piloter.

Planen er at brede tiltaget ud.

– Vi håber at kunne starte op flere steder i kommunen i løbet af foråret og så vil vi naturligvis også rigtig gerne nå ud til medborgere, som ikke nødvendigvis bor på et plejecenter, men som også gerne vil med ud på en tur, fremhæver Pernille Dirchsen, frivilligkoordinator i Gribskov Kommune i en udsendt pressemeddelelse.

Skriv din kommentar her: