Gentager succesen: Se film under åben himmel i Græsted

Fra filmen Druk. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GRÆSTED: BLIK – Græsted Bibliotek inviterer til hele to Open Air Biografforestillinger 6. og 7. august. Her kan du enten se den Oscarbelønnede film ”Druk” eller den anmelderroste animationsfilm ”Fremad”. Det er ganske gratis at deltage.

For femte år i træk byder BLIK – Græsted Bibliotek velkommen til Open Air Bio foran biblioteket. Og alle, der har lyst, er velkommen til at komme og få en superhyggelig oplevelse med film på det store lærred mellem Græsted Skoles fine, gamle mure, mens mørket sænker sig over byen.

Igen i år er der to forestillinger på plakaten. Fredag den 6. august kl. 21.20 blændes der op for den Oscarbelønnede ”Druk”; Thomas Vinterbergs, stjernespækkede filmhit, der dårligt behøver nærmere præsentation. Men skulle nogen have glemt det, så er Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen og Magnus Millang i hovedrollerne som fire gymnasielærere, der beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og øger kreativiteten. Eksperimentet får vidtrækkende konsekvenser. Filmen er tilladt for børn over 11 år.

Roadtrip med en halv far
Film nummer to er i en helt anden boldgade. Lørdag 7. august kl. 21.20 kan man opleve Pixars originale ”Fremad”, en anmelderrost, sjov og hjertevarm fortælling om teenage-alfebrødrene Ian og Barley, der drager ud på et magisk eventyr i selskab med HALVDELEN af deres far. De to brødre bor sammen med deres mor i en forstad, hvor beskidte enhjørninger roder gennem nabolagets skraldespande, og verdens myter og magi for længst er gået i glemmebogen. MEN så får brødrene en ældgammel stav og en trylleformular fra deres afdøde far på Ians 16 års fødselsdag, og det giver en unik mulighed for at tilbringe 24 timer i selskab med faren.

Men forsøget på at bringe ham tilbage går galt halvvejs igennem, og kun farens ben bliver tryllet frem. Så brødrene tager deres fars ben med på en rejse i jagten på en magisk krystal, der som det eneste kan bringe resten af ham tilbage, inden tidsfristen udløber.

Filmen vises med engelsk tale og danske undertekster, og er tilladt for alle.

Husk selv en siddeplads
Begge forestillinger begynder, når solen er gået ned over Græsted kl. 21.20 og varer knapt to timer. Man skal selv medbringe stol, tæppe, guf og evt. drikkevarer. Der er gratis adgang og ingen billetbestilling. I tilfælde af vedvarende regn og blæst, aflyses forestillingerne. Følg med på Gribskov Bibliotekers Facebookside.

Open Air Bio arrangeres af BLIK – Græsted Bibliotek i samarbejde med Jespers Rejsebiograf. Biblioteket siger tak til Græsted Skole (Gribskolen), fordi man de to aftener må bruge pladsen foran biblioteket, som er Græsted Skoles skolegård.

Leave a Reply