Gilleleje Bibliotek klar til genåbning: Byder på tre kulturarrangementer i april

Forfatteren og forskeren Jørn Henrik Olsen gæster Gilleleje Bibliotek i april. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GILLELEJE: Gilleleje Bibliotek forsøger at genopstarte arrangementer fra og med april. I alt er tre kulturarrangementer planlagt med forfatter og forsker Jørn Henrik Olsen fra Gilleleje som sætter spot på menneskets evige søgen efter mening i tilværelsen. Alle velkomne, det er gratis men tilmelding nødvendig.

Biblioteket i Gilleleje inviterer til tre kultursaloner med forfatter og forsker Jørn Henrik Olsen fra Gilleleje, som i efteråret 2020 udgav bogen ‘Et liv med mellemrum: Korte essays’.

Han sætter i forlængelse af bogudgivelsen fokus på tre centrale emner over tre saloner, som kan opleves i MIX-området.

“Der er stor forskel mellem et liv med og uden mellemrum. Der sker noget med mellemrum. De har eksistentiel betydning for alle. Giv dig selv ’levende pauser’ til fordybelse i tre udvalgte temaer i det moderne hverdagsliv. Der indgår oplæg, spørgsmål og debat. Det er gratis at deltage, men tilmelding ønskes. Bogen Et liv med mellemrum: Korte essays kan købes til rabatpris af deltagerne”, oplyser biblioteket i en udsendt pressemeddelelse.

Træning af modstandskraften i en digital tid
Første salon finder sted onsdag d. 7. april, kl. 19-21.

“Vi er alle interesserede i fremtiden, for det er i den, vi skal bruge resten af vort liv. Men fremtiden kan vi ikke google. Er der noget, vi kan opgradere eller nedgradere, så vi fremover står mere skarpe og veludrustede? Hvordan fastholdes vi som mennesker? Hvordan styrker vi – på sunde og livsbekræftende måder – koncentrationsevner og kompetencer i en digital tidsalder?”, spørger forfatteren.

‘Væredygtighed trives bedst i langsomheden’ (det skal staves sådan, red.)
Anden mulighed finder sted onsdag d. 14. april, kl. 19-21.

“Skal vi vente med at leve til den dag, hvor vi får tid? Svaret giver vist sig selv. Og mange længes da også efter ro, stilhed og tid til eftertanke. De ønsker at slippe fri af det liv, der er blevet forjaget og hæsblæsende. Tidens løsen er måske ’væredygtighed’, også når det ikke skal høres som et ekstra krav i en belastet hverdag. Det handler om et almindeligt råderum til at være, hvor der er plads til fornyelse, hukommelse, kreativitet og livsmod.”

‘Raskløshed og sårbarhed som kraft’ (det skal staves sådan, red.)
Tredje og sidste kultursalon i rækken finder sted onsdag d. 21. april, kl. 19.00-21.00.

“Mange forandringer, for eksempel erfaringer af sygdom og tab, udløser kriser i et menneskes liv. Ofte er resultatet et smertefuldt og underligt vakuum. Friske og raske til vores sidste dag er et ønskemål, men det hører med sikkerhed ikke til inden for livets normalskive. Raskløshed er et realistiske scenarie. Men kan sygdom, sorgfuldhed og sårbarhed rumme en kraft eller en styrke? Eksisterer der noget godt og gavmildt i et menneskes skrøbelighed?”

Vil du gerne vide lidt mere om forfattere, så har TV Nordkysten ved en tidligere lejlighed talt med Jørn Henrik Olsen om sit virke. Det kan du se herunder.

STED: Gilleleje Bibliotek: Mix -hjørnet
ENTRE: Fri entre – men tilmelding nødvendig på www.gribskovbib.dk.

Leave a Reply