Græsted juler online: Se træet blive tændt via Facebook

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GRÆSTED: Coronaen gør dette års jul til noget helt særligt. Det har man også sandet i Græsted, hvor man har valgt at årets julehygge skal foregå online med juletræstænding, julekonkurrence og juleplakat – følg med i Facebookgruppen ”Jul i Græsted”.

En af de bedste og hyggeligste traditioner i Græsted er grangiveligt årets juletræstænding, der plejer at trække hele byen til torvet. Den går dog ikke i år, hvor coronaen sætter sine sundhedsmæssige begrænsninger for, hvor mange mennesker vi kan samles.

Derfor er Græsted Handels- og Erhvervsforening sammen med BLIK – Græsted Bibliotek og andre gode kræfter gået sammen om at lave online julehygge for hele byen i Facebookgruppen Jul i Græsted.

Første del blev bragt i går, første søndag i advent, kl. 16, hvor man kunne se en lille juletræs-tændings-film. Den kan stadig ses, skulle man have misset seancen.

Julekonkurrence for alle
Samtidig kan man også finde ud af, hvordan man deltager i årets julekonkurrence, hvor både børn, unge og voksne kan give deres bud på, hvordan Græstednissen ser ud. Der er slikposer og fine gavekort på spil.

I år har Græsted også fået sin egen juleplakat, som er udarbejdet af designeren Judith Jønsby. Plakaten koster 150 kr. og overskuddet går ubeskåret til Græsted Kirkes julehjælp til lokale familier. Plakaten betales via Mobilepay og kan hentes i BLIK – Græsted Bibliotek og Græsted Kirke.

Følg Facebookgruppen her: Jul i Græsted.

Leave a Reply