Græsted Skole dropper julegudstjenesten

(Arkivfoto: Google Streey View / Tekst: Allan Andersen)

Foto: Google

GRÆSTED: Pædagogisk udvalg på Græsted Skole har besluttet at droppe kirkegangen for eleverne på skolen, det sker ifølge en besked til forældrene som en følge af at der på skolen er elever med en anden tro end den protestantiske. Beslutningen møder nu kritik fra flere lokalpolitikere.

Skoleleder Marianne Vedersø Schmidt udsendte torsdag en besked til forældre og elever om det nu er slut med julegudstjenesten af hensyn til børn med anden tro end den protestantiske – det har på kort tid vakt opstandelse.
 
Pædagogisk udvalg på Græsted Skole har besluttet at den traditionelle kirkegangstradition op til jul stopper af hensyn til børn af anden religiøs overbevisning. Udvalget oplyser dog i beskeden til forældrene, at skolen er meget glade for samarbejdet med kirkerne og vil fortsætte samarbejdet, da det giver kulturel og almendannende viden.
 
 
Julegudstjenesten bliver dog sorteret fra med den begrundelse at den er forkyndende, og i udvalget mener man at det må være op til de enkelte familier, om de ønsker at deltage i julegudstjenesten i privat regi.
 
 – Jeg vil nu spørge børneudvalgsformanden og borgmesteren om det er os danskere der skal rette ind efter et mindretal, eller om vi forsat skal leve efter den kristne tro når vi bor og lever i et kristent land, skriver Byrådsmedlem Brian Lyck Jørgensen (DF) bla. i et opslag på Facebook, som hurtigt har fået folk til tasterne med kritik både for og imod.
 
Børneudvalgsformand: Jeg er dybt uenig
– En julegudstjeneste er noget meget dansk, en smuk og stolt tradition. Skulle der være børn som af religiøse eller andre årsager ikke ønsker at deltage i en julegudstjeneste så skal det naturligvis være helt ok at lade være. Det må kunne styres på skolen. Jeg er personligt dybt uenig med den måde skolen her har valgt at prioritere på, og jeg håber at forældrebestyrelsen vil tage det op til dialog, hvis de deler bekymringen, skriver Børneudvalgsformand Trine Egetved i en kommentar til Brian Lyck’s opslag.
 
 
Fakta
Se den udsendte besked fra skolen herunder:

Netavisen Gribskov har forsøgt at få en kommentar fra Skoleleder Marianne Vedersø Schmidt til artiklen, men hun er desværre sygemeldt. Vi har dog sendt en mail og opdaterer når der er svar.

Netavisen Gribskov følger op på sagen……

Skriv din kommentar her: