Græsted Veterantræf byder på damp og F-16 kampfly

GRÆSTED: Siden lørdag formiddag har det summet med mennesker på eventpladen på Holtvej, her løber årets Græsted Veterantræf af stablen og blandt de ting som udløser kø på pladsen er et ægte F-16 kampfly.

Forskellen på børn og voksnes legetøj er prisen, og på Græsted veterantræf er det tydeligt at jo større, mere larmende og gerne lidt farligt tingene er, jo mere spændende er det for det voksne publikum.

Specielt ved et udstillet F-16 kampfly må mange børn og kærester hive i deres fædre eller kærester for at komme videre rundt på pladsen. Interessen for kampflyet er stor, og på de første to dage har et utal af besøgende været en tur oppe i cockpittet, og bare lige for nogle minutter følt sig lidt som Tom Cruise i Top Gun.

Flyet er dog ikke landet på pladsen, men er blevet fragtet i flere stykker til stedet på en blokvogn og herefter samlet.

– Flyet er ankommet på en blokvogn, der var vingerne afmonteret og flyet blev så samlet der hvor det står nu. Det er helt tydeligt noget som i den grad vækker interesse hos de besøgende, der er stort set kø konstant, lyder det med et stort smil fra Pernille Sørensen fra Græsted Veterantræf’s bestyrelse.

Pt. lider Græsted Veterantræf under restriktioner omkring flyvning, idet ingen fly må lande eller lette fra pladsen hvilket ellers ville være et stort trækplaster. Årsagen er de luftledninger som hænger i luften over pladsen, mange andre steder er den slags forlængst blevet gravet ned og senest 2023 skulle samtlige luftledninger over eventpladsen være blevet gravet ned i jorden.

Til den tid vil der uden tvivl ankomme flere fly til pladsen, og indgå i det overflødighedshorn af teknik og stort legetøj som Veterantræffet år efter år byder på.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com